Ga blanke i karanteneregler – dro på fest og fikk 20.000 kroner i bot

To personer i Innlandet har fått bot etter å ha brutt karantenereglene. Politiet leter også etter en som hostet på vekter med vilje.

DEL

Innlandet(OA) En person i Kongsvinger som var i karantene etter feire i Tyrkia, dro likevel på fest. Vedkommende fikk først en mulighet til å dra fra festen da politiet kom på døra. Det gjorde ikke vedkommende og ble dermed siktet for brudd på karanteneregler og fikk et forelegg på 20.000 kroner, eller fengsel i 40 dager.

Innlandet politidistrikt skriver dette i en pressemelding.

Lørdag 21. mars 2020 var siktede på en fest hvor det var samlet flere mennesker. Siktede fikk først et muntlig pålegg fra politi om å forlate festen, holde seg hjemme og ikke oppsøke andre personer.

Når politiet flere timer senere på nytt oppsøkte festen, oppholdt siktede seg fortsatt på adressen. Det resulterte i bot.

– Innlandet politidistrikt følger opp Riksadvokatens retningslinjer for brudd på karantene og isolasjon. Vi oppfordrer til alle til å overholde de reglene som myndighetene har fastsatt, uttaler påtaleleder Johan Martin Welhaven i Innlandet politidistrikt.

Leter etter mann fra kjøpesenter

Innlandet politidistrikt etterforsker også en sak hvor en vekter på et kjøpesenter i Kongsvinger opplevde at en mann kom mot ham og med vilje hostet ham rett i ansiktet. Vekteren meldte fra til politiet, men da politiet kom til stedet, var mannen forsvunnet. Politiet har opplysninger som kan føre oss fram til vedkommende.

Hostet mot ansatt på legesenter

I forrige uke hadde politidistriktet en sak med en person som ble anmeldt for å ha hostet mot en ansatt på et legekontor på Innlandet, samtidig som han ga uttrykk for at han hadde 100 prosent koronasmitte.

Vedkommende ble pågrepet av politiet etter å ha forlatt kontoret. Han vedtok et forelegg på 10.000 kroner for overtredelse av straffeloven § 187. I dette tilfellet ble ikke de nye reglene i smittevernloven anvendt.

Artikkeltags