Gamle karer i Ringebu

Asbjørn Haverstad skriver om "gamle karer" sin innsats fior utviklingen av Ringebu sentrum.

Asbjørn Haverstad skriver om "gamle karer" sin innsats fior utviklingen av Ringebu sentrum. Foto:

Av
DEL

leserinnlegg«Har vi offentlige møter, kommer de samme gamle karene». Slik uttalte kommunedirektør Lervåg i Ringebu seg til GD 10.10. Det var vel møter om utvikling av Vålebrua han tenkte på, og at gamle karer ikke har noe å gjøre på slike møter.

Jeg tillater meg å nevne for kommunedirektøren at det på 1970-tallet var disse gamle karene som hindret at Kaupanger ble revet og at Parken fikk bestå, i stedet for at området skulle bli parkeringsplass.

Disse gamle karene var og med og fikk i stand landets første gatetun som ble åpnet av vegdirektør Eskil Jensen i Vålebrua 16.06.1981.

Disse gamle karene la ned mye gratis arbeid og holdt basarer og arrangerte fester for å opparbeide Kaupangerparken og få bygd musikkpaviljongen der, skaffe gatebelysning og benker folk kunne hvile på.

Disse gamle karene er fortsatt svært opptatt av hvordan landsbyen Ringebu skal utvikle seg slik at stedet kan forsvare at det fikk Statens Bymiljøpris i 2011 og den Europeiske Best Practise Certificate den 04.11.2019.

Disse gamle karene er au opptatt av at kommunen jobber mer aktivt for at nye arbeidsplasser kan opprettes for å snu den store folketallsnedganen i kommunen.Når det gjelder kommunedirektørens uttalelse håper jeg for hans skyld at det var en «slip of the tongue.»

Asbjørn Haverstad, gammel kar i Ringebu

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags