Gå til sidens hovedinnhold

Garantert en feil avgjørelse

Artikkelen er over 1 år gammel

leserinnlegg Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Det er varslet at saken om Granheim lungesykehus i Follebu skal opp igjen i styret i Sykehuset Innlandet og at det nok en gang går mot nedleggelse.

Dette er garantert en feil avgjørelse! Eksperter, ansatte og pasienter som mener sykehuset bør bestå blir ikke hørt uansett hvor mye de engasjerer seg for å prøve å få sykehusledelsen til å ta til fornuft i saken. Granheim er et fantastisk godt og helt nødvendig tilbud. Å flytte denne enheten vil medføre et dårligere tilbud til pasientene og en masse utfordringer i tillegg.

Hva skal man gjøre når velbegrunnede argumenter og dokumentasjon for å la Granheim bestå ikke blir vurdert og det eneste som teller er penger?

Har de som skal ta denne viktige avgjørelsen tatt seg tid til å besøke Granheim og snakke med dem som er pasienter og ansatte der? Dette handler også om respekt for mennesker, om livskvalitet og om viktige arbeidsplasser.

Vi appellerer til sykehusstyret om å stemme med hjertet og ikke lommeboka på styremøtet og vi ber innstendig om at de har muskler nok til å tørre å ta en fornuftig avgjørelse i saken og stemme mot en nedleggelse.

Mona Bergh Brustad, Lillehammer, politisk nestleder i Pensjonistpartiet Innlandet