Pernille kjøpte katta i sekken

  Se hvordan det gikk!

  Artikkelen er over 4 år gammel

  Søndag 14. juni var flere hundre publikummere innom Aulestad på årets første familiedag.

  DEL

  Arrngementet var et fellesprosjekt, et samarbeid mellom ledelsen ved dikterhjemmet, Aulestads venner og Gausdal husflidslag. Noen av dem som kom lekte med drager, andre kjørte med hest og vogn eller benyttet anledning en til å gå på omvisning.

  Les mer om Aulestad her

  Pannekake-kjennere

  Ulike lokalproduserte varer ble vist fram for publikum. I boden sin hadde Torlaug Haugen blant annet hjemmelagde votter og sokker. Og så solgte hun katta i sekken for 20 kroner. En av dem som ble fristet til å teste hva det innebar, var Pernille Bendiksen (10) fra Enebakk. Hun tok turen til Bjørnstjerne Bjørnsons hjem sammen med tanten Camilla Bendiksen fra Rælingen og besteforeldrene Ann Mari og Alf Gunnar Bendiksen fra Lillehammer. Den unge damen og den salige dikteren har noe til felles, for begge er glad i pannekaker. Og katta i sekken viste seg å være et treskrin med en perle i. Ikke verst det!

  Nye medlemmer

  Blant dem som koste seg på Aulestad var Line Grønlie, samboeren Cato Johansen og barna  Christoffer Nikolay (13) og  Anna (2).

  - Det er veldig fint at det skjer litt her, sier Grønlie. Og venneforeningen kan vente seg flere medlemmer.

  - Vi er patrioter og skal melde oss inn nå, sier Johansen.

  Godt besøkt

  På ettermiddagen var det foredrag med forfatteren Edvard Hoem i Stalltrevet. Der var det helt fullt.

  Bente Molvig, direktør for dikterhjemmene, anslår at minst 300 personer har vært innom familiedagen.

  - Det er veldig gledelig, sier hun. Molvig sier arrangementet er viktig for å skape aktivitet på stedet.

  - Vi har jo fokus på å markedsføre oss overfor turister, men det er viktig at Aulestad blir et sted for gausdølene også. I år åpnet vi tre uker tidligere enn hva vi pleier, og så langt har vi hatt gode besøkstall, sier hun.

  Artikkeltags