Her spiller de på storskjerm i biblioteket

TURNERING: Fredag kveld var Lillehammer bibliotek omgjort til en dataarena der det ble spilt en miniturnering i dataspillet Counter Strike. Publikum kunne følge med på storskjermen og elevene med e-sport på Gausdal videregående skole viste fram sine ferdigheter.

TURNERING: Fredag kveld var Lillehammer bibliotek omgjort til en dataarena der det ble spilt en miniturnering i dataspillet Counter Strike. Publikum kunne følge med på storskjermen og elevene med e-sport på Gausdal videregående skole viste fram sine ferdigheter. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Fredag kveld ble en kveld utenom det vanlige i Lillehammer bibliotek. Da ble bøkene byttet ut med storskjerm og dataspillere.

DEL

- Det er litt annerledes å sitte inne i et bibliotek enn i en gymsal eller på gutterommet ja. Jeg forbinder jo egentlig et bibliotek som en stille plass med mye bøker. Jeg liker settingen, men jeg liker ikke at laget vårt taper så klart, sier Jon Anundskås.

De nye toppidrettsutøverne 

Dataarena i biblioteket

Fredag kveld var han en av mange som satt dypt konsentrert foran dataskjermene som var satt fram i fellesrommet på Lillehammer bibliotek. Hele kvelden var viet til e-sport med elevene fra e-sport på Gausdal videregående skole i spissen. Denne høsten er de en av de få skolene som tilbyr e-sport som toppidrett som valgfag. E-sportturneringen var rigget opp som en arena og kommentatorne Martin Bergersen og Sander Wiik Hjermstad var hyret inn. De sørget for å vise de riktige bildene på storskjermen og sørge for at publikum hadde kontroll på hvilken strategi og taktikk som fungerte og ikke. Det ble arrangert en miniturnering i det populære dataspillet Counter Strike. I salen satt det flere skuelystne ungdommer, samt noen foreldre. Det var også anledning til å prøve diverse dataspill selv.

KOMMENTERTE: Martin Bergersen (t.v) og Sander Wiik Hjermstad hadde full kontroll på produseringen og kommenteringen fredag kveld. Wiik Hjermstad er forøvrig en meget habil dataspiller selv og satser seriøst i datalaget Riddle bestående av ungdommer fra Lillehammer som spiller Counter Strike.

KOMMENTERTE: Martin Bergersen (t.v) og Sander Wiik Hjermstad hadde full kontroll på produseringen og kommenteringen fredag kveld. Wiik Hjermstad er forøvrig en meget habil dataspiller selv og satser seriøst i datalaget Riddle bestående av ungdommer fra Lillehammer som spiller Counter Strike. Foto:

- Tusenvis ser på

- Det er mye å holde styr på. Vanligvis er det en som produserer sendingen og egne kommentatorer, men her må vi gjøre begge deler samtidig. Likevel synes vi at det går bra. Dette er et skikkelig bra tiltak, og det kan bidra til å vise fram e-sport på Lillehammer. Ute i verden er dette skikkelig stort, og det kommer tusenvis av personer for å se på turneringene, sier Bergersen og Wiik Hjermstad.

De hadde trodd at det ble jevnere mellom lagene fra Gausdal videregående skole, men førstelaget fra skolen var i en helt egen liga og vant komfortabelt over både andre- og tredjelaget til e-sportutøverne fra Gausdal. Det var iallfall rimelig grei skuring den timen GD var til stede fredag kveld.

OPPMØTE: Mange tok turen for å se på turneringen og prøve litt selv.

OPPMØTE: Mange tok turen for å se på turneringen og prøve litt selv. Foto:

Reglene i turneringen gikk ut på å dele inn kampen i to lag, og den første til å detonere en bombe, eller eliminere de andre deltagerne på det andre laget først vant. For den som ikke er vant med dataspillene kan det se brutalt ut.

- Det går mye på reaksjoner og strategi. I tillegg må alle spillerne på laget fungere og det er viktig med kommunikasjon, sier Anundskår.

- Vil gjerne arrangere flere ganger

Arrangører av e-sportturneringen var Gausdal videregående skole, Lillehammer-regionen Vekst, Ikomm og Lillehammer bibliotek.

- Dette kan vi godt tenke oss å arrangere mer av. Jeg er godt fornøyd med oppmøte og for de som møter opp betyr dette mye. Det er artig å se at både foreldre og ungdommer kommer. Å arrangere det inne i et bibliotek er i tillegg veldig seervennlig og skaper en god ramme. Jeg synes vi kan være stolte av å få til noe slik som dette i Lillehammer og vise fram e-sportelevene fra Gausdal. Vi skal evaluere arrangementet, og så skal vi se om det kan bli noe vi får til fast en gang i året eller oftere, sier Silje Lyngved Owrenn fra Lillehammer-regionen Vekst.

FORNØYD: Silje Lyngved Owrenn og Henning Holmbakken fra Lillehammer-regionen Vekst var godt fornøyd med arrangementet og oppmøte.

FORNØYD: Silje Lyngved Owrenn og Henning Holmbakken fra Lillehammer-regionen Vekst var godt fornøyd med arrangementet og oppmøte. Foto:

Artikkeltags