GD fortsetter sin framgang fra første kvartal, og øker med opplaget med 280. GD hadde ved midten av 2019 et opplag på 22.258, nær 2.000 mer enn vår naboavis på Gjøvik, OA.

– Dette er fantastisk artig! Tallene er et resultat av et strålende lagarbeid. Og ikke minst et resultat at vi står sammen i å tro på det vi driver med, sier ansvarlig redaktør og adm.dir. Kristian Skullerud.

Han understreker at veksten er digital, og at tallene viser at strategien "digitalt først" har lyktes.

– Vi setter med jevne mellomrom nye dagsrekorder og ukesrekorder for hvor mange abonnenter som leser artikler på GD. Og nå som de offisielle opplagstallene er kommet, viser de oss at vi har grunn til å gå trygt videre i de strategier vi jobber etter, sier han.

Slik er tallene for Innlandsavisene:

Avis Opplagstall 2. kvartal Endring fra 1. kvartal
GD 22.258 + 280
OA 20.211 - 190
HA 19.198 + 2
Østlendingen 16.509 - 29

Les også: GD størst i Innlandet: – Dette er fantastiske tall

Les også: GD er innlandets største avis

Opplagsøkning for avisene i første halvår

Avisenes digitalopplag økte med 9 prosent fra første halvår i fjor til samme periode i år. Papiropplaget falt 10,5 prosent. Totalt var økningen 0,9 prosent.

Det viser tall som Mediebedriftenes Landsforening (MBL) og L andslaget for lokalaviser (LLA) la fram onsdag.

– Norske medier er en viktig del av folks hverdag, derfor er det positivt at mediehusene fortsetter å få med seg leserne over på de digitale flatene. At brukerne er villig til å betale for det gode innholdet, lover godt fremover, sier administrerende direktør Randi S. Øgrey i MBL.

Opplag på 2,29 millioner

Av de 226 sammenlignbare titlene har nærmere halvparten opplagsfremgang fra andre halvår 2018 til første halvår 2019. Totalopplaget er på 2,29 millioner, en vekst på 0,9 prosent på sammenlignbare titler.

Ifølge MBL er den dominerende betalingsmodellen komplett, altså papiravis og digital tilgang i ett og samme abonnement. Denne typen utgjør 52 prosent av opplaget. Veksten for det rene digitalopplaget fortsetter, og ni av ti abonnement er nå med digital tilgang, mens seks av ti abonnement fortsatt inkluderer papirutgaver.

VG nærmer seg toppen

Det er riksavisene som vokser mest, og veksten kommer fra de heldigitale produktene til både VG, Dagbladet og Nettavisen. Aftenposten er størst med et opplag på 252.000, men med god vekst for VG+ nærmer VG seg totalt toppen av lista med et opplag på 250.000 for første halvår.

Dagbladet beholder posisjonen på tredjeplass på lista med et opplag på 9.000, mens både Adresseavisen og Stavanger Aftenblad kan vise til opplag på over 60 000.

Nisjeavisene går fram med 1,9 prosent, og storbyavisene går tilbake med 1,2 prosent.

Omtrent uendret for lokalavisene

Lokalavisene holder seg omtrent på samme nivå. Opplagstallet for de 110 LLA-avisene var 351.000, en nedgang på marginale 0,3 prosent.

– Det er godt å se at lokalavisenes opplag er nokså stabilt. Vi gleder oss også over LLA-avisenes satsing på digital innovasjon, sier generalsekretær Rune Hetland.

– Rett nok har mange små aviser fortsatt en lang vei å gå, men senest under valget sist uke, så vi at over 15 aviser dekket valgvakene fortløpende med levende lyd og bilde. Dette inspirerer lokalavisene til å satse videre på innovasjonsarbeid og lokal kvalitetsjournalistikk, fortsetter Hetland.