Hvor er på-knappen, Øyer Tretten?

Øyer-Trettens Jan Erik Fossheim i duell med Heidals Ole Harerusten.

Øyer-Trettens Jan Erik Fossheim i duell med Heidals Ole Harerusten. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Gudbrandsdalsfotballens naturlov nummer fire er at engasjement, tæl og innsats øker proporsjonalt med antall kilometer du kommer nordover dal’n. Denne hadde nok mange av blå-karan fra Øyer-Tretten oversett i bortekampen mot Heidal.

DEL

GD-ligaen: Innsendt Kanskje var det fordi flere av de erfarne, og som hadde lært denne naturloven før, ikke hadde anledning til å delta denne fredagkvelden. Kanskje hadde noen lest tabellen på forhånd også, og sett for seg at dette skulle bli lett match?

Hele ni dyktige juniorspillere akslet ØTI-trøya, men mange fikk en bratt læringskurve i sommerheten og sleit sammen med andre, med å finne PÅ-knappen. Laget ble hengende etter fra start, og brukte mye energi på å gå/løpe etter ballen som Heidalsspillerne for det meste hadde. Når laget endelig gjenvant ballen på midtbanen, ble den mistet i neste sekund. Dette blir krevende for forsvaret å rydde opp i.

Bjørnhaug Jan Tore

Hobby-referent, balansert GD-liga- og ØTI-supporter

Takket være junioren Lars Formo i mål, holdt ØTI nullen det første kvarteret etter kraftig og vedvarende press fra Heidal. Hele tre fantastiske redninger ble det før han måtte innse at ballen til slutt gikk i nettet etter 16 min. Med 1-0-ledelse til Heidal ble alt enda varmere, og det ble tyngre og tyngre å komme seg inn igjen i kampen.

Udyktighet hos Heidal og økende innsatsvilje, og litt mer struktur hos sørdølene, gjorde at første omgang ebbet ut med 1-0 til vertene.

Hovedtrekkene fra 1.omgang fortsatte i andre omgang, men enda mer brutalt da unge Hansen fra Heidal putta på ytterligere 2 mål i løpet de 10 første minuttene. Nå begynte Heknebys menn å komme seg mer fram i skoa og i løpet av de neste 12-13 minuttene hadde «himself» og ungutten Daniel Tøftumsbakken putta på hver sin scoring og framtiden, så plutselig så det lysere ut med kun ett mål bak. Noen og enhver tenkte tilbake på hva som skjedde på 10 minutter mot Ringebu-Fåvang, der man også lå «håpløst» bak med 2 mål da 20 min gjensto – men snudde det til tomålsseier.

Det som kunne vært en kalddusj, men som vel heller ble et kraftig heteslag, kom kort tid etter da Heidal økte ledelsen – med 2 mål - og leda med 3 da 72 min var spilt. Nå ble det tungt, men et nytt håp ble tent da den andre av de 3 veteranene på ØTI-laget, Jan Erik Fossheim, kjempet inn 5-3-scoringen da 12 minutter gjensto.

Men mobiliseringen lyktes ikke hos de blå og Heidal vant velfortjent utfra innsats og klokt spill. De mest fremtredende spillerne på et skuffet ØTI-lag var Lars Formo med hederlig og viktig innsats i mål og Lars Lyshaug, som etter et lengre skadeavbrekk viste gode takter på backen med sin hurtighet og sine kontante taklinger. 

Forøvrig en fairspilt kamp, der begge lag ville spille fotball!

Send tekst og bilder «

Her kan lagene som har vært involvert i kamp i GD-ligaen sende inn kampreferat!

Artikkeltags