Solide Otta fortsetter på vinnersporet

VANT: Otta vant 7-2 mot Kvam.

VANT: Otta vant 7-2 mot Kvam. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Otta - Kvam: 7-2

DEL

Otta - Kvam: 7-2, innsendt av Otta ILOtta og Øya Stadion var onsdag 9. mai vertskap for Kvam i årets andre serierunde i GD-ligaen. Hjemmelaget var lystne på å bygge videre på 6-0 nedsablingen av Heidal i første serierunde, mens Kvam var på jakt etter sine første poeng etter å ha tapt knepent 1-0 hjemme mot Vågå i det GD-sendte oppgjøret 1.mai.

Kampen vipper litt fram og tilbake de første minuttene. Det er vertene som spiller mest ball og ruller opp noen halvgode angrep, mens kvamverene kommer seg til noen nesten-muligheter uten at det blir veldig farlig.

Etter 10 minutter får imidlertid Otta fortjent uttelling i målprotokollen etter litt mer trykk mot gjestenes bakre firer. Den viktige første scoringen kommer fra playmaker Kristian Kleppe på midtbanen, som ekspederer ballen i mål alene med keeper etter at Chris Løften har ryddet vei i luftrommet og Mowlid Osman Aden får stusset til Kleppe. Da er han sikker og setter inn 1-0.

LES OGSÅ: Se høydepunktene fra Kvam-Vågå

2-0 kommer etter 27 minutter og for en prestasjon det er. I en og samme bevegelse vipper eksil-kvamveren Chris Løften ballen opp til seg selv før han vender og løfter ballen i en herlig bue over Kvams keeper og ned i noen av de øverste nettmaskene nærmest krysset. Og det fra nærmere 25-30 meter! Vanvittig prestasjon og fortjent applaus fra et bra folkerikt publikum.

Løften er på ingen måte ferdig for dagen og 5 minutter før pause blir han spilt igjennom alene litt skrått mot keeper. Dette er et scenario Løften har møtt en del tusen ganger opp gjennom karrieren og nok en gang løfter han ballen silkemykt over keeper og inn i det åpne målet. Innimellom her har han hatt nok et frekt forsøk på å chippe keeper, men den smeller i tverrligger og ut til innspark.

LES OGSÅ: Drømmenes Teater

LES OGSÅ: 22 nye historier skal skrives når GD-ligaen sparkes i gang – her er noen av de gamle legendene

På overtid i 1.omgang gir vi Kvam muligheten til å komme seg inn igjen i kampen. Vi er på etterskudd flere steder sentralt i banen og bortelaget får tråklet seg gjennom og til slutt satt inn reduseringen til 3-1. Det må tas med at gjestene hadde et godt forsøk på frispark tidligere i omgangen, som Ottas keeper Srush Abdolapoor mesterlig får avverget.

Etter pausepraten er det bortelaget som kommer best i gang og vil mest. Den sene reduseringen har helt klart gitt dem fornyet tro på oppgaven. Men hjemmelaget har veldig mange strenger å spille på offensivt og skaper massevis av sjanser. Og etter 48 minutter får vi en veldig viktig scoring, litt mot spillets gang på det tidspunktet. Selvsagt er det Løften som fullbyrder hat-tricket med et aldri så lite saksespark fra kloss hold etter innlegg fra Ottas høyreside. Dermed 4-1.

Det er blytungt for Kvam, men de kaster ikke inn håndkleet. 5 små minutter senere reduserer de til 4-2 på et flott frispark fra skrå vinkel rett utenfor 16-meteren. Etter dette er det litt tendenser til panikk og hete hoder hos Otta noen minutter. Heldigvis kommer det vi nesten må kalle den avgjørende scoringen etter 62 minutter. Innbytter Sondre Dokken blir spilt gjennom med en ball i bakrom helt fra egen bakre firer og gjør ingen feil når han har passert siste forsvarer. Dermed står det 5-2 og det meste av luften går ut av kvams-ballongen.

LES OGSÅ: – Messi? Nei takk, vi har full dekning på den plassen

LES OGSÅ: Stort løft for seniorfotballen i Gudbrandsdalen: 6. divisjon blir TV-sendt

Det baller på seg nå og kampuret viser nesten 70 minutter da Dokken spiller gjennom Stig Rune Fossen alene mot keeper. Midtbaneterrieren er rolig som skjæra på tunet og drar av keeper før han bredsider inn 6-2 i det åpne kvams-målet.

Roger Ulsletten får æren av å avslutte scoringsballet i det 82.minuttet. Ola Sondre Sletten Nuvstad jobber som besatt skulder mot skulder mot siste forsvarer og vinner duellen og får tatt med seg ballen forbi keeper. På andre enden av den touchen venter Ulsletten som har en takknemlig jobb med å sette inn kveldens siste nettkjenning til 7-2.

Alt i alt en veldig fortjent seier, selv om Kvam yppet seg til tider. Dermed tar Otta med seg 3 nye poeng og tar foreløpig plassen på toppen av tabellen med solide 13-2 i målforskjell og full pott etter to serierunder. Det er veldig positivt at vi har både veteraner som bidrar med lekkerbiskener og unggutter som leverer innsats og forestillinger av høy kvalitet. Det gir en god balanse i laget og mye å spille på i kampene fremover.

Denne gangen blir kampen forøvrig avsluttet med 11 mot 11 spillere og uten noen voldelige tendenser.

LES OGSÅ:

    Send tekst og bilder «

    Her kan lagene som har vært involvert i kamp i GD-ligaen sende inn kampreferat!

    Artikkeltags