Amedia har sikret seg rettighetene til Liverpools treningskamper mot Stuttgart og Red Bull Salzburg førstkommende lørdag og tirsdag. Det er også mulig at det blir en tredje kamp, men det er ikke avklart foreløpig.

Kampene blir Merseyside-lagets to eneste tester før Community Shield-møtet med Arsenal på Wembley neste helg.

Gunnar Stavrum, redaktør i Amedia-eide Nettavisen, er blant dem som gleder seg over de nye rettighetene.

– Dette er en viktig test for å se om vi innimellom kan yppe til kamp om de gjeveste klubbnavnene. Det er også en fantastisk markedsføringsarena for vårt sportsinnhold, sier Stavrum.

Egen Direktesport-app

Direktesport, som du har tilgang til gjennom et GD-abonnement, har lansert en egen app for Apple-TV og smart-TV, hvor du kan se alt innhold som formidles gjennom portalen. Der sendes lokal sport fra både GDs distrikt og resten av landet.

Appen finner du både på Apple-TV, med tvOS 11.0 eller høyere, og på smart-tv-ene til Samsung og LG produsert etter 2017. Du installerer appen som andre apper.

Du kan også se Direktesport-sendinger via Chromecast.

Direktesport-sendinger er inkludert i ditt GD-abonnement.

Hele familien holder med Stuttgart

Liverpool-troppen befinner seg allerede på treningsleir i Østerrike, hvor kampene skal spilles, og manager Jürgen Klopp ser fram mot å teste sitt mannskap mot gamle kjenninger.

– Jeg er faktisk født i Stuttgart, og det var laget jeg holdt med som barn. Jeg har selvsagt spilt mot dem i Bundesliga noen ganger allerede, og jeg er voksen nå, så det er ikke det samme forholdet lenger. Men hele familien min hjemme holder med Stuttgart, sier Klopp til Liverpools hjemmesider.

Kampen blir den første mellom Liverpool og Stuttgart på 40 år – også i 1980 møttes lagene i en treningskamp.

Like lenge er det ikke siden forrige møte mellom Liverpool og Red Bull Salzburg. Lagene møttes nemlig i gruppespillet i Champions League forrige sesong. Det endte med 4-3-seier for Liverpool på Anfield og 2-0-seier på Red Bull Arena.