GD hadde fredag et tankevekkende innlegg fra Einar Odden og Gunnar Tore Larsen om avisa. Som en helt vanlig avisleser må jeg si meg fullstendig enig med disse to. En avis må selvsagt utvikle seg, men det må skje på en slik måte at vi abonnenter synes vi får mest mulig igjen for pengene. Papiravisa blir tynnere og tynnere. Den har jevnt over færre sider enn naboavisene i Gjøvik og Hamar – og det selv om GD i fjor høst kunne presentere opplagstall og si at den var Innlandets største avis.

Når jeg er utenfor Norge gleder jeg meg over å kunne se aviser som har et stort og variert innhold. Slik er det ikke lenger her hjemme. I GD blir det færre og færre lokale nyheter. De som presenteres er gjerne illustrert med bilder som i bredden går hele siden og gjerne også over halvannen side – ofte intetsigende bilder og bilder av en slik kvalitet at de fremstår som svært uskarpe. Se for eksempel bildet fra et hogstfelt på side 7 i lørdagens avis. Mangler det en kvalitetsvurdering? Redaktørene gleder seg kanskje over store bilder – for da blir sidene fortere fylt opp? Jeg er ikke sikker på om vi som er lesere ser det på samme måten.

Litt ros må det også bli. «Det skjer» er blitt mye bedre enn det var, men det er ennå langt igjen til de 2–3 sidene Hamar Arbeiderblad (HA) bringer hver dag. Ved å gi «Det skjer» mer plass, vil GD støtte alle de små og store arrangementene i avisens område på en langt bedre måte. HA presenterer f.eks. også det som skjer samme dag som avisa kommer ut. Det mangler iblant litt kvalitetssikring i «Det skjer». I de siste dagers aviser er Galleri Fjordheim på Biri f.eks. plassert under Ringsaker!

Jeg er glad i GD, men vil gjerne ha en så god avis som mulig.