De siste ukene har det vært skrevet et par leserinnlegg og en god del kommentarer på sosiale medier om GD og deres dekning av lokale kulturarrangementer. En rekke lokale kulturarrangører og artister ønsker seg ei mer aktiv lokalavis som publiserer omtaler av det som skjer i distriktet både på konserter, teater og kunstutstillinger.

Det siste året har GD utviklet seg til å bli ei avis som stort sett bare omtaler større arrangementer som festivaler o.l. Altså arrangementer med millionbudsjetter og store publikumsantall.

Undertegnede mener at dette er meget negativt for utviklinga til mangfoldet i kulturlivet. Ei lokal avis bør speile det som skjer i sitt distrikt og videreformidle et bredt utvalg av aktivitetsnivået. Kulturjournalister bør gi ros og ris til både artister, arrangører og publikum. På den måten er de med på å skape ei positiv utvikling og gi folk et bedre kulturtilbud.

Resultatet vil antagelig på sikt bli både dyktigere artister, proffere arrangører og et mer fornøyd publikum. Flere får gleden av å oppleve kultur enten det er musikk, teater, lyrikk eller andre kunstneriske uttrykk.

Vi i LaagenDelta Bluesklubb mener sågar at verden blir et bedre sted å være hvis folk har rikelig tilgang på gode kulturelle opplevelser i sitt nærmiljø. En rekke små aktører, som oss, jobber hardt hver dag for at tilbudet skal være bredt, godt og lett tilgjengelig for alle.

Nå har GD sin toppledelse gitt sitt tilsvar til denne diskusjonen. Ei lang forklaring om samfunnsutvikling, lesevaner og nye krav til nyhetsformidling. GD sin solide posisjon i den nasjonale medieverden blir også omtalt.

Redaktør Kristian Skullerud hevder sågar at han vet det meste om hva leserne vil ha og at han skriver for leserne og ikke aktørene. Ei lang avhandling som bare bekrefter våre bekymringer angående utviklinga.

GD har blitt ei avis som ikke har hovedfokus på å skrive om det som skjer i samfunnet vårt, men heller vil fokusere på det å lage reportasjer om enkeltmennesket og dets skjebner. Når det gjelder kultur hevder de at det kan være mer interessant for folk å se bilder av hvem som var til stede på et arrangement enn faktisk å lese om hva som var sjølve opplevelsen.

Det som har skjedd her er at GD har tatt enda et langt steg vekk i fra det å være ei lokal samfunnsengasjert avis til å bli enda mer lik tabloidpressen a la VG og Dagbladet. Eller et ukeblad for den saks skyld. Trist!

LES OGSÅ: GD skriver for leserne, ikke aktørene

LES OGSÅ: Ja til flere kulturjournalister!

LES OGSÅ: Kulturen og avisa