Bortsett fra et feilskjær mot Ungarn har de norske curlingkvinnene vunnet alle sine kamper i Curling-EMs gruppe-B på Lillehammer. Tirsdag kveld vant de over Finland, og i dag, onsdag klokken 14.00, møter de ubeseirede England til kamp som streames direkte av GD via Direktesport.

– Dette blir en av våre største produksjoner, sier GDs videoansvarlige, Truls Telle.

– Ikke nødvendigvis i antall kameraer, men alt rundt. De norske spillerne vil bli mygget opp, slik at vi vil høre hvordan de kommuniserer underveis av kampen. Seerne vil dermed ikke bare observere, de vil også komme svært tett på spillerne, sier Telle.

Her kan du se kampen:

https://www.direktesport.no/event/2a727757-756d-4562-91f3-8b4ead266fe2

– Nøkkelkamp

England har sju strake seire, men Ungarn og Norge ligger like bak med seks seire og ett tap. Bak Norge og Ungarn følger Østerrike, Latvia og Litauen med fire seire og tre tap.

Sendingene fra Curling-EM skal ledes av Johan Høstmælingen. Han omtaler kampen mot England som en nøkkelkamp.

– Slik det ser ut er det de to beste lagene i B-EM som møtes. Vinner Norge ligger de an til å vinne det innledende gruppespillet. Taper de vil de få en vanskeligere motstander i semifinalen, sier Høstmælingen.

Han får med seg curlinglegenden Pål Trulsen som sidekommentator. Trulsen vant OL-gull i 2002. At spillerne mygges under kamp, mener Høstmælingen vil gjøre kampen mer seervennlig.

– Det er helt unikt at vi skal få høre dialogen mellom spillerne og høre de taktiske tankene. Med andre ord vil vi komme svært tett på hvordan det norske laget legger opp spillet sitt. Det er moro.

– Store forhåpninger

På det norske laget spiller lillehamringene Martine Vollan Rønning og Mille Haslev Nordbye. Kristin Skaslien og Marianne Rørvik er de to siste på laget – og alle fire representerer Lillehammer Curlingklubb.

Høstmælingen har stor tro på at det norske laget går hele vegen i B-EM.

– Jeg har store forhåpninger om at vi ser det norske laget i finalen. De er store favoritter, men selvsagt, man vet jo aldri.

Torsdag møter Norge Latvia i den siste kampen i det innledende gruppespillet. Den kampen vil også direkteoverføres på GD.no med kampstart 9.00. Om Norge går videre til semifinale, vil GD sende både den og eventuell gull- eller bronsefinale med de norske kvinnene. Semifinalene spilles fredag klokken 10, mens både gull- og bronsefinale sendes lørdag 11.30.