Gå til sidens hovedinnhold

GD sender rivaloppgjøret midt i landskampen: – Det bør være et enkelt valg

Fredag møtes rivalene Faaberg og Lillehammer på Jorekstad. GD sender kampen direkte fra klokka 19.00.

– Det blir Champions League-stemning i kveld. To mer eller mindre kompetente kommentatorer, minst tre kameraer, et litt for lite studio og beinkaldt som en vakker høstkveld på Anfield, sier Ole Martin Sjetne.

Sammen med Reidar Kjæstad skal Sjetne lose seerne gjennom nabooppgjøret mellom Faaberg og Lillehammer fra Jorekstad fredag kveld.

– LFK må vinne

Før kampen ligger LFK på andreplass, og bør vinne dersom de fremdeles skal ha mulighet til å rykke opp til 3. divisjon. Før kampen er LFK à poeng med HamKam 2 som har en kamp mindre spilt.

– LFK må vinne sine resterende kamper og har slikt sett presset på seg, mener Sjetne.

Han hevder at det er han som bør ha rollen som ekspertkommentator under fredagens kamp.

– Siden midt på 90-tallet har jeg fulgt Blackburn Rovers og annen breddefotball tett, så ekspert-kvalifikasjonene går det ikke an å klage på. Når skravla begynner å gå kan det likevel hende at hovedkommentator fra Lom skal få problemer med å komme til ordet. Vi gleder oss veldig til et heftig lokalderby.

Sesongens første oppgjør mellom rivalene endte med 2-0-seier til Lillehammer på Stampesletta i slutten av august.

– Lillehammer har vært best i år, men lokaloppgjør lever sine egne liv. Dette blir garantert tett og jevnt. Faaberg vil nok ødelegge for rivalene sine, tror Kjæstad.

Likt med landskamp

Kampstart er klokken 19.30 på Jorekstad fredag, men GD bygger opp til kampen med studiosending allerede fra klokken 19.00.

– Dette er jo en storkamp, så vi kjører studio. Ettersom dette er lokaloppgjør så har vår tekniske tusenkunstner Truls Telle satt på litt ekstra personell, og kjører flerkameraproduksjon, forteller Kjæstad.

– Sendinga kolliderer delvis med landskampen, hva tenker dere om det?

– Det bør være et enkelt valg for folk, for det er langt mer spennende med lokalfotball enn landslagsfotball. Så har vi jo registrert at det begynner å bli tynt på lista til Ståle Solbakken, så jeg har vært litt bekymret for å bli kalt ut til troppen sjøl, sier mannen med seks kamper, tre gule kort og skylda for minst fem baklengsmål for Vingars lag i sjette divisjon denne sesongen.

– Jeg har ikke hatt samme bekymring, slenger Sjetne inn.