Nå og da opplever vi at brukere klager over at de må logge seg inn igjen og igjen på GD.no. Våre tekniske leverandør Amedia opplyser at dette i de aller fleste tilfellene skyldes en innstilling i nettleseren på mobiltelefonen til leseren. Hvis dette er et problem du opplever kan du teste din mobiltelefon under.

Privat modus?

"Cookies", eller informasjonskapsler, er hukommelsen til en nettside. Dette er små informasjonssnutter som lagres i din nettleser når du besøker en nettside, som gjør at innstillinger og valg du har gjort kan huskes neste gang du kommer på besøk, uten at du trenger å lage en konto.

Nær sagt alle nettsider benytter 'cookies' for å bedre brukeropplevelsen.

Men noen søk kan det være greit at nettleseren glemmer. Hvis datamaskinen deles av flere kan det være greit at andre brukere ikke får opp f.eks "forlovelsesring", eller "hvordan overraske brudgommen" i søkehistorikken. Derfor finnes en privat nettlesermodus i de fleste moderne nettlesere, som lar deg søke uten at informasjon lagres.

Den gjør imidlertid internett ganske tungvint å bruke - spesielt nettsider med innlogging eller nettsteder du kan tilpasse med egne innstillinger.

Er jeg i privat modus?

Trykk på knappen under for å sjekke om du er i privat nettlesermodus akkurat nå, og hva du kan gjøre for å sette telefonen tilbake i normale innstillinger.

 

Slik gjør du i Safari

Hvis du er i "Privat modus" i nettleseren Safari på iPhone må du først åpne faneoversikten (som vil ha mørk bakgrunn), før du trykker vekk "Privat" modus nede til venstre i vinduet. (se video under),

Deretter kan du logge inn på GD.no - og forbli innlogget!

Slik gjør du i Chrome

Hvis du er i "Inkognito-modus" i nettleseren Google Chrome  må du først åpne faneoversikten (som vil ha mørk bakgrunn), før du sveiper til høyre for å velge stabelen med faner i vanlig modus. (se bildet).

Deretter kan du logge inn på GD.no - og forbli innlogget!