GD størst i Innlandet: – Dette er fantastiske tall

Denne gjengen jubler for svært oppløftende opplagstall som torsdag ble presentert av Mediebedriftenes Landsforening.

Denne gjengen jubler for svært oppløftende opplagstall som torsdag ble presentert av Mediebedriftenes Landsforening. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

GD styrker sin posisjon som Innlandets største avis, viser avisenes opplagstall som ble lagt fram torsdag formiddag.

DEL

Mediebedriftenes Landsforening (MBL) la torsdag formiddag fram ferske opplagstall og lesertall for alle norske aviser. Tallene viser at GD nå øker sitt opplag – det vil si antall abonnenter – og befester sin posisjon som Innlandets største avis. Totalt har GD nå 21.978 abonnenter. Det er en økning på 224 sammenlignet med forrige halvår, mens både Oppland Arbeiderblad og Hamar Arbeiderblad mister abonnenter. Også lesertallene – som viser antall lesere totalt – er en bekreftelse på GDs posisjon. GD har nå 52.300 lesere hver dag på papir, mobil, nettbrett eller PC. 27.500 oppgir at de er daglige lesere av GDs digitale utgaver, mens 37.000 er daglige papirlesere. Blant digital-leserne oppgir 21.200 at det er mobiltelefonen de daglig bruker til å lese siste nytt i GD.

Fantastiske tall

– Dette er fantastiske tall. Etter mange år med sammenhengende nedgang i avisopplaget over hele landet, kan vi nå glede oss over en betydelig økning i antall abonnenter i GD. Vi ser at vi er i ferd med å lykkes med vår digitale satsing. Papiropplaget fortsetter nedgangen over hele landet, også i GD, men vi opplever en stor vekst blant digitale abonnenter. Det er ikke lenge før GD har flere digital-lesere enn papirlesere. Det betyr ikke at papiravisen går mot en snarlig død, men det betyr at vi når ut til stadig nye lesere gjennom digitale kanaler. Her vil også veksten komme i framtida, sier ansvarlig redaktør Kristian Skullerud.

– De gode tallene våre er et resultat av en enorm innsats i hele staben. Gjennom de siste to årene har vi hatt et digitalt fokus som nå gir resultater. Resultatene våre er også et bilde av at lillehamringer og gudbrandsdøler i aller høyeste grad henger med i den digitale utviklingen, sier Kristian Skullerud.

Lokalavisene øker

Blant dagsavisene i Innlandet har nå Oppland Arbeiderblad et opplag på 20.401, Hamar Arbeiderblad 19.196 og Østlendingen 16.538. Østlendingen har for øvrig aller størst økning med 456 nye abonnenter. Dette skyldes også en betydelig økning av digitale abonnenter. Hamar Arbeiderblad har de svakeste digitale resultatene. Hamaravisa har 18.000 digitale lesere hver dag mot Oppland Arbeiderblads 26.900 og GDs 27.500 digitale lesere.

Alle de mindre lokalavisene i regionen, – Dølen, Fjuken, Norddalen og Vigga – kan glede seg over hyggelige opplagsøkninger. Også avisa Valdres øker antallet abonnenter.

Halve landet på mobil

Tallene fra MBL viser at mobiltelefonen nå er vår viktigste formidler av nyheter. Halvparten av alle nordmenn over 12 år bruker daglig mobiltelefonen for å lese siste nytt. Tar vi med PC og nettbrett, henter 63 prosent av befolkningen sine nyheter på digitale plattformer. Lesingen av papirutgaver går tilbake med nær ti prosent.

– Dette er en utvikling som har skutt fart de siste årene. Mye raskere enn mange kunne forestille seg, og det vil ikke stoppe her. På sikt er det klart at dette må få konsekvenser for papirutgavene, men jeg tør ikke spå når det er slutt for papiravisene i Norge, sier Kristian Skullerud.

Artikkeltags