Nå tenner naturen sitt eget adventslys

ADVENT: Nå tenner naturen sitt adventslys.

ADVENT: Nå tenner naturen sitt adventslys. Foto:

Egentlig burde vi latt alt av lysslynger og batteridrevet varmhvitt lys blitt liggende nedpakket i kjelleren. Naturen sjøl tenner det aller fineste adventslyset.

DEL

GUDBRANDSDALEN: Det glitrer i rimskogen der sola blunker skarpt til oss over fjellkammen. Et lite vindpust soper med seg krystallene. Det er som om tusenvis av små sølvfugler kaster seg på vingene.

De svake solstripene når ikke fram alle plassene. Førjulsdagene spiller på så mange toner - lyse og mørke. Advent er tida når året hviler seg, godslig og lunt den siste måneden fram til jul.

Ingen gang merker du lyset bedre enn akkurat nå. Solskinnet som farger himmelen. Selv den korteste og kaldeste dagen gjennom hele året har et frostblått, vakkert lys over seg. Om kveldene er det måneglans og stjerneblink som glitrer i vinduene.

Det finnes ingen lysgardin som kan måle seg mot naturens egne adventslys. Ikke noe av butikkenes laserbelysning til utendørsbruk har en slik stemning i seg som vinterdagenes grålysning og varme blåtone.

Vi går ut når naturen nå tenner sine advenstlys. Julebutikkenes lysnett og flaggstangsdekorasjoner blir som ingenting en tindrende, stjernestrødd førjulskveld.

Artikkeltags