Fylkesmannen kommer til klatreparken det er satt stopper for

BEFARING: Aslak Enstad, Bjorli, vil bygge klatrepark. Han har allerede kjøpt inn utstyr for tre millioner kroner, men så sier Fylkesmannen nei. Foto: Vidar Heitkøtter

BEFARING: Aslak Enstad, Bjorli, vil bygge klatrepark. Han har allerede kjøpt inn utstyr for tre millioner kroner, men så sier Fylkesmannen nei. Foto: Vidar Heitkøtter

DEL

BJORLI: Fylkesmannen avlyser meklingsmøtet for å se nærmere på den planlagte klatreparken til åtte millioner kroner på Bjorli.

Til nå har utbygger Aslak Enstad investert tre millioner kroner i anlegget. Men så satte Fylkesmannen på bremsene.

Les også: Han satser tre millioner - så sier Fylkesmannen nei

Et planlagt meglingsmøte med Lesja kommune tirsdag er utsatt. Fylkesmannens landbruksavdeling vil se nærmere på utbyggingsplanene, og området for klatreparken.

Byggestart denne uken

Utbygger Aslak Enstad har allerede satset tre millioner kroner på innkjøp av utstyr og materiell til aktivitetsparken på garden Bjorlivollen. Han planlegger byggestart i løpet av denne uken, og frykter forsinkelser og ekstra kostnader etter at Fylkesmannen vendte tommelen ned.

Fredag ettermiddag bestemte landbruksavdelingen hos Fylkesmannen at de likevel vil se nærmere på planene og utbyggingsområdet.

God melding

– Dette var en god melding å få for Lesja kommune. Det er viktig å se på helheten i det som skjer på eiendommen. Også for turiststedet Bjorli og Lesja kommune er utviklingen av nye aktivitetstilbud svært viktig, kommenterer ordfører Mariann Skotte.

– Vi skal legge til rette for at Fylkesmannen får ei nyttig befaring.

Store interesser

Hun har stor respekt for at Fylkesmannen følger opp signalene fra Stortinget om styrket jordvern. Men hun påpeker samtidig at det er svært lite av dyrket mark som blir berørt av klatreparken. Det er også store samfunnsinteresser som må tas hensyn til, mener ordfører Mariann Skotte.

Hun håper på en god løsning for alle parter nå som landbruksavdelingen vil besøke Bjorli.

Meklingsmøtet som var planlagt tirsdag, er utsatt til etter befaringen.

Artikkeltags