– Hjelp! Fast i snøen på E6 – og mer snø skal det bli i dag

IKKE LETT: Store snømender skaper problemer.

IKKE LETT: Store snømender skaper problemer. Foto:

Av

Det kan komme rundt 10 centimeter snø flere steder i distriktet onsdag.

DEL

DOMBÅS: Med framhjulene på E6, og en hard snøhaug midt under seg, ble bilføreren sittende bom fast.

Bildet viser et øyeblikks fortvilelse i de store snømengdene som er kommet denne uken. Bilen var ikke til å rikke. Ikke framover. Ikke bakover i en innkjøring på E6 i Dombås sentrum.

Det er umulig for den som brøyter å være alle plasser samtidig. På dager som naturkreftene bestemmer, er tålmodighet fra hensynsfulle medtrafikanter den beste hjelpen.

Mer snø

I løpet av onsdag ventes det mer snø – i overkant av 10 centimeter enkelte steder, forteller vakthavende meteorolog Per Egil Haga, ved Meteorologisk institutt.

Et nedbørområde ligger over området og gir snø. Temperaturene er lave og ligger rundt ti grader i både i Lillehammer-området og videre oppover Gudbrandsdalen.

Det er forholdsvis gode kjøreforhold, med rolige vindforhold.

– Vi har ikke sendt ut noen farevarsel for fjellområdene. Det fyker jo litt i fjellet, men forholdene er ikke håpløse. Ved Fokstugu på Dovrefjell har vinden en styrke på bare 4 m/s. Så det er ikke så mye snøfokk.

Litt lenger sør derimot, over Hardangervidda og Haukeli øker vinden i ettermiddag.

Snøen gir seg i kveld, lavtrykket trekker østover og vinden dreiser over på nordlig retning. Deretter går vi inn i en periode med tørrere vær og synkende temperaturer.

– I nordvesten kan det trekke noen snøbyger inn i de nordlige fjellområdene som Dovre og Jotunheimen, men ellers blir det oppholdsvær og perioder med sol og synkende temperaturer mot helgen, sier Haga.

Les også: E6 stengt etter kjedekollisjon 

Artikkeltags