Dovre til finale i Klassequizen lørdag kveld 11. mai

PÅ FJERNSYNET LØRDAG: Mari Brenna, Bjørner Torsteingard og Oda Marie Bonsaksen i superfinalen i Klassequizen 2019.

PÅ FJERNSYNET LØRDAG: Mari Brenna, Bjørner Torsteingard og Oda Marie Bonsaksen i superfinalen i Klassequizen 2019. Foto:

Dovre ungdomsskole er med i den nasjonale finalen av Klassequizen på fjernsynet lørdag kveld 11. mai.

DEL

Laget fra Dovre består av Mari Brenna, Bjørner Torsteingard og Oda Marie Bonsaksen, og det er ikke første gangen dovringene er finaledeltakere i NRKs landsdekkende kunnskapskonkurranse. Laget fra Dovre vant klassequizen i Oppland i 2017, og nå når den populære konkurransen arrangeres for sjuende gang, skal Dovre-elevene på ny prøve seg i delfinalen i Oslo. Runi Arnekleiv er med på benken for Dovres lag. Smedstad ungsomsskole i Lillehammer har allerede sikret seg plass i den store superfinalen lørdag den 18. mai.

Les også: Finaleklare i Klassequizen: – Vi kuppet hele greia

Les også: Dovre-elever i quizen på tv lørdag kveld

Les også: Elevene fra Heidal var en plass unna finalen i Klassequizen

27 skoler i Oppland har deltatt

Dovre ungdomsskole skal være med og representere Oppland i landsfinalen lørdag kveld etter at laget ble best i siste avgjørende øyeblikk i fylkeskvalifiseringen i NRKs Klassequizen. Da hadde Øystre Slidre ungdomsskole, Dovre ungdomsskole og Skjåk barne- og ungdomsskole alle elleve poeng etter at alle oppgavene var løst. Elevene fra Dovre vant den avgjørende tippekonkurransen som sikret finaleplassen.

27 skoler i Oppland har deltatt i de innledende rundene. De to beste lagene fra hvert fylke vil få en premie på 5.000 kroner. Hovedpremien til vinneren av Klassequizen 2019 er en liveopptreden på skolen, melder NRK i sin omtale av superfinalen.

Artikkeltags