Varm velkomst for Sommertoget på Dovrefjell

SOMMERVARM HILSEN: Sissel Langdalen Kise, som heksa bakerst i båten, samlet sine venninner ved utløpet av Vålåsjøen for en sommervarm hilsen til NRKs Sommertog.  Foto: Vidar Heitkøtter

SOMMERVARM HILSEN: Sissel Langdalen Kise, som heksa bakerst i båten, samlet sine venninner ved utløpet av Vålåsjøen for en sommervarm hilsen til NRKs Sommertog. Foto: Vidar Heitkøtter

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

HJERKINN: Ved den iskalde fjellsjøen fikk NRK en varm velkomst til Oppland da Sommertoget tøffet over Dovrefjell.

Badenymfer fra Lillehammer til Lesja, fra Osterøy og Vaksdal storkoste seg i bølgene på Vålåsjøen hele festdagen for NRKs seere.

– Dovrefjell i våre hjerter! jubler Sissel Langdalen Kise (68) fra Lillehammer:

- Vi ville vise hele Norges befolkning hvor fint vi har det på Dovrefjell, forteller vertinna som hadde samlet den store venninnegjengen ved familiens båtnaust fra 1946.

Les også: Sommertoget kommer med 500.000 fjernsynsseere

Da hun på nyåret fikk høre om Sommertoget, kontaktet hun NRK, og badenymfenes iskalde stunt har hun holdt varm til toget passerte idyllen ved utløpsoset fredag ettermiddag.

På grunn av møtende trafikk, kom Sommertoget nesten halvtimen forsinket inn på Hjerkinn stasjon. Det var varmt i solsteiken, og nesten 200 frammøtte med banesjef Ivar Lauritzen i spissen heiet på NRKs langstrakte sommersatsing.

– Dette er vinn vinn for jernbanen og NRK. En fantastisk markedsføring av toget, jernbanestrekningene; – ja hele landet, sier Lauritzen som er banesjef på Dovrebanen og Raumabanen.

For ham er det en stor glede og plikt å følge NRK-toget til Åndalsnes lørdag.

Stor oppmerksomhet fikk også turistvert Stein Pedersen. Han har bygd opp et bedriftsnettverk for reiselivet, og fikk sagt mye om moskusturene i NRK beste sendetid.

Artikkeltags