Vil ha flere barn og unge på fele

REKRUTTERING: Politikerne i Dovre og Lesja ønsker at flere barn og unge skal velge fele og trekkspill.

REKRUTTERING: Politikerne i Dovre og Lesja ønsker at flere barn og unge skal velge fele og trekkspill. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

DOVRE: - Hvordan skal vi få flere barn og ungdommer til å velge fele og trekkspill i kulturskolen, spør politikerne i Dovre og Lesja.

Da formannskapene i sitt fellesmøte torsdag drøftet videre satsing på kulturskolen, var det ikke for å se etter muligheter til kostnadsreduksjon og nedskjæringer.

- Vi vil se nærmere på innholdet i musikkskolen, og spesielt hva vi kan gjøre for at flere skal velge seg instrumentene i den tradisjonsrike folkemusikken, sier Dovres ordfører Bengt Fasteraune (Sp).

I neste felles formannskapsmøte for Lesja og Dovre vil han invitere til en dialog om kulturskolens tilbud. Han er opptatt av hvordan kommunene kan øke interessen for folkemusikk.

I møtet torsdag drøftet formannskapsmedlemmene budsjettene for alle fellesområdene. Lesja og Dovre har felles landbrukskontoret, og en evaluering av ordningen vil bli lagt fram for formannskapene senere. Lesja Dovre Vekst er en stor ressurs for kommunene med en stor inntjening på sin virksomhet. Formannskapene fikk en god presentasjon av vekstbedriften som har et stort arbeifdsfelt, og som ønsker å knytte til seg flere brukere.

Artikkeltags