Full stopp for Nato-øvelsen

STOPP: Slådalsvegen fra Lesja går gjennom leirområdet til 2.000 italienske soldater.

STOPP: Slådalsvegen fra Lesja går gjennom leirområdet til 2.000 italienske soldater. Foto:

På Slådalsvegen ved Lesja skytebane har det i perioder vært full stopp på grunn av de store forberedelsene til Nato-øvelsen.

DEL

LESJA: Etter det GD forstår, ble gravearbeidet langs Slådalsvegen avsluttet natt til torsdag. Men hva som er utført langs vegen over til Vågå, og om trafikantene fortsatt må regne med kortere stopp på grunn av den store militære aktiviteten, er det ingen som kan svare på.

På grunn av en taushetsavtale som er undertegnet, vil ingen i maskinfirmaet Lesja Bulldozerlag si noe om oppdraget. Heller ikke andre kontakter GD er blitt henvist til, kan opplyse noe om arbeid som utføres av sivile firmaer i forbindelse med den store militærøvelsen.

Les også: – Vi skal ta godt imot dem

Les også: Slik blir trafikken i Gudbrandsdalen påvirket av gigantisk millitærøvelse

Det er opplyst at 2.000 italienske soldater skal slå leir på området der tidenes Landsskytterstevne ble arrangert første gang i 1985. Når NATO-øvelsen for alvor starter seint i oktober, er det i hovedsak nord i Østerdalen og sør i Trøndelag den militære aktiviteten vil pågå. Oppland og Hedmark blir i størst grad rammet av inn- og uttransportering av materiell, personell og farkoster.

Artikkeltags