Gå til sidens hovedinnhold

Nå er seks gauper felt i Oppland

Artikkelen er over 3 år gammel

OTTA: Onsdag ble to gauper felt i Oppland. Totalt er det til nå i vinter felt seks dyr. Av fellingskvota på sju, kan det siste dyret jaktes på i Gudbrandsdalen.

Det var ei voksen hunngaupe som ble felt i Nordre Land. Gaupa som ble felt i Skjåk onsdag ettermiddag, var en unge – et hanndyr på 12 kilo. Hittil i vinterens kvotejakt på gaupe er det felt to hunndyr i Oppland. Hunndyrkvoten er på tre dyr.

Les også: Ei jaktsone i hele dalen resten av gaupejakta

Tidligere i måneden ble ei ung gaupe felt i Lom, og det er nærliggende å tro at det var ungen i den samme familiegruppa som ble felt innunder Ramstadberget onsdag ettermiddag. Den vellykkede jakta er resultatet av stort arbeid med å gå sporingsliner, og et godt samarbeid mellom fellingslagene i distriktet.

Etter det GD får opplyst er det 19 år siden sist det ble felt gaupe i Skjåk. De ferske sporene ble oppdaget etter at to jegere hadde vært ute på sporing. Deretter ble det kjapt organisert jakt på dyret. Fellingsforsøket var i ferd med å bli avsluttet da to gauper ble oppdaget i et område med grov steinur. Det minste dyret ble felt med et skudd på 60 meters avstand. Jegeren hadde gode sporingsforhold.

Les også: La grunnlaget for godt rovviltsamarbeid

Les også: Skjøt tredje jerven på samme flekken

Rovviltjegerne i distriktet legger ned et stort arbeid for at myndighetene skal nå det som er fastsatt som bestandsmål i fylket.