Fant ferske spor etter jakthunden "Oluf" på Lesja

NYTT HÅP: Stein Løkken (t.v.) har sett ferske spor etter hunden til Børge Sommer på Lesja.

NYTT HÅP: Stein Løkken (t.v.) har sett ferske spor etter hunden til Børge Sommer på Lesja. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LESJA: Ferske spor etter jakthunden "Oluf" er funnet på Lesja. Tirsdag kveld ble fella som skal redde livet til pointeren flyttet fra Vågå til Lesja.

- Hunden har et spesielt spor. Derfor er vi sikker på at det er "Oluf" som er kommet tilbake, opplyser Stein Løkken. Hunden forsvant fra et jaktprøveområde på Lesja den 27. september. Over en lang periode i oktober skal den ha holdt til langs Slådalsvegen i Vågå.

Les også: Synske ser jakthunden "Oluf" på Lesja

- Det har vært ned mot 25 kuldegrader på de kaldeste plassene i Lesja. Hvordan kan en hund med tynn pels greie seg ute over så lang tid?

- Hunden er blitt robust i pelsen i løpet av høsten. Mange har nok trodd at vi har gitt opp å finne den. Men vi kan ikke gi oss før alle håp er ute. Vi gjør det vi kan for hunden, sier Stein Løkken, Dombås, som har vært med på letingen etter "Oluf" i snart to måneder.

- I Vågå kunne vi se sporene etter hunden innenfor et avgrenset område. Vi var sikker på at vi skulle greie å fange den inn. Etter at sporene ble borte over et lengre tidsrom, ble ferske spor oppdaget på Lesja. På det tidspunktet var den ikke langt unna folk. Nå håper vi at den skal søke inn til et hus, eller et gardstun, sier Stein Løkken.

Det er en gåte for alle hvordan en hund kan bli så redd mennesker. Jakthunden til den danske oppdretteren Børge Sommer har ikke oppsøkt noen etter at den stakk av fra treningen langs Slådalsvegen på Lesja i september.

- Vi har viltkamera på fella som er plassert på Lesja, og det er den fella vi håper skal berge livet til hunden, sier Stein Løkken.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken