Her skal jakthunden "Oluf" reddes

SAVNET: Stein Løkken, Dombås, ved fella som skal berge livet til jakthunden "Oluf".

SAVNET: Stein Løkken, Dombås, ved fella som skal berge livet til jakthunden "Oluf". Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LESJA: En kameraovervåket felle skal redde livet til den savnede jakthunden "Oluf" på Lesja. To måneder etter at den fem år gamle hunden forsvant, har jaktkameratene til den danske hundeeieren ikke gitt opp håpet om at pointeren dukker opp igjen.

Les også: Fant ferske spor etter jakthunden "Oluf" på Lesja

Skal fristes med mat

- Det er størst muligheter for at hunden blir fristet av maten som ligger i fella. Men vi har også et stort håp om at den vil oppsøke et gardstun i området. Finner vi ferske spor i fjellet, har vi avtale med personer som har tillatelse til å kjøre snøscooter, sier Stein Løkken, Dombås. Han forteller om et stort engasjement, ikke bare blant folk som bor i Nord-Gudbrandsdal.

- Fra alle kanter av landet ringer det personer som vil hjelpe til, og som har gode råd om måter vi kan fange inn hunden på. Etter at vi fant ferske spor på Lesja, kan vi ikke gi opp. Vi gjør det som er mulig for å berge livet til den stakkars hunden.

Les også: Synske ser jakthunden "Oluf" på Lesja

Oluf har vært på rømmen i to måneder.

Oluf har vært på rømmen i to måneder. Foto:

Kan "Oluf" bli trygg på folk igjen?

- Vil en hund som har vært alene over så lang tid noen gang bli trygg på folk igjen?

- Det er mange som er opptatt av dette, og vi kjenner tilfeller der hunder som har vært borte over lengre tidsrom enn dette er blitt gode familiehunder og konkurransevinnere. Vi må bare håpe at "Oluf" kommer inn til folk når den blir skikkelig sulten. Det er tydeligvis en sterk hund som har funnet det den trenger av mat på plassene der det har vært slaktet elg og hjort i høst, sier Stein Løkken.

I alle områdene der det er naturlig å tro at jakthunden kan ha vært, har Løkken og jaktkamerater gått fra seter til seter, fra hytte til hytte for å finne plasser der hunden eventuelt kan krype inn. Det er blitt vanskelig å fortsette letingen i skogs- og fjelltraktene. Hundeeieren i Danmark og hans medhjelpere i distriktet setter sin lit til at jakthunden kommer tilbake av seg selv.

Les også: Letemannskapene får ikke lenger livstegn fra jakthunden "Oluf"

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken