Letemannskap vil prøve drone i jakten på hunden Oluf

NYTT HÅP: Stein Løkken vil flytte fella til det nye området der den savnede jakthunden "Oluf" holder til.

NYTT HÅP: Stein Løkken vil flytte fella til det nye området der den savnede jakthunden "Oluf" holder til. Foto:

DEL

LESJA: Hundeeierne i Gudbrandsdalen som er med i letingen etter jakthunden Oluf på Lesja vurderer å ta i bruk drone i søket etter hunden.

– Vi har sporobservasjoner som bekrefter at hunden er i et nytt område av Kjøremsgrende på Lesja, og i julehelga var det flere som hørte hunden bjeffe, opplyser Stein Løkken på Dombås.

Les også: Stenger fella for "Oluf" i jula

Hunden Oluf har vært savnet siden 27. september i fjor. I området der jakthunden sist ble observert, er det satt opp viltkamera i et håp om å kartlegge nærmere området den holder til.

– Vi vurderer å ta drone til hjelp i letingen, forteller Løkken som i snart fire måneder har vært på sporet etter hunden.

– Vi vurderer å flytte fella til det nye området hunden er observert i. Men vi venter til vi finner ferskere spor, sier Stein Løkken om letearbeidet som fortsatt pågår.

Les også: Tok feil hund i fella til jakthunden Oluf

"Oluf" er av rasen pointer, og tilhører Børge Sommer i Danmark.

Hundeeieren har vært på Lesja og i Vågå flere ganger for å delta i letingen. Hunden er regnet som en av Danmarks beste jakthunder.

Den kom til Lesja i september i forbindelse med en nordisk jaktprøve som ble arrangert.

Pointeren Oluf er tynn i pelsen, men etter alle de observasjonene hundeeierne har fått melding om, har de ikke gitt opp håpet om å berge hunden.

Artikkeltags