Stenger fella for "Oluf" i jula

JULEFREDNING: Stein Løkken stenger fella på Lesja som skal berge livet til hunden "Oluf" .

JULEFREDNING: Stein Løkken stenger fella på Lesja som skal berge livet til hunden "Oluf" . Foto:

Flere har hørt den savnede jakthunden "Oluf" bjeffe den siste tiden. Men Stein Løkken innser at det er små sjanser for å fange inn den stakkers hunden før jul.

DEL

LESJA: – Av hensyn til julefredningen kommer vi til å stenga fella som vi håper skal berge livet til hunden. Hvis det er noen som ser "Oluf" i løpet av jula, setter vi stor pris på å bli kontaktet så raskt som mulig, sier Stein Løkken på Dombås, og Kjell Duedahl på Tretten.

Les også: Tok feil hund i fella til jakthunden Oluf

Denne uken har den danske hundeeieren Børge Sommer vært på Lesja der flere har hørt hunden bjeffe. Men etter flere dager uten å finne ferske spor, frykter Stein Løkken at hundeeieren også denne gangen må reise hjem igjen til Danmark uten hunden sin.

– Hunden er redd. Men det vil ikke være farlig å koble den i et bånd. Vi håper hunden en dag dukker opp på et gardstun.

– Dere er overbevist om at hunden fortsatt lever?

– Ja, vi har ingen grunn til å tro noe annet. De bjeffene folk har hørt den siste tiden, er typisk for den måten hunden har oppført seg på siden den ble borte i september.

– I hvilket område befinner hunden seg?

– Alt tyder på at den streifer mellom Joramo og Slådalsvegen. Vi har spor som viser at den oppholder seg på begge sider av Lågen, sier Stein Løkken. Han har lagt ut mat til hunden, og har viltkamera som vil observere hunden som forsvant fra et treningsområde langs Slådalsvegen på Lesja den 27. september. Hunden er en fem år gammel pointer. Den er en av Danmarks beste jakthunder, og var på Lesja for å delta i en nordisk jaktprøve i september.

– Det er en sterk og robust hund. Den har tydeligvis utviklet en god vinterpels, og vi regner med at hunden har funnet seg et lunt og tørt tilholdssted. Men så lagt har vi ikke klart å spore den opp. Stadig påfyll av ny snø har gjort sporingen ekstra vanskelig, sier Stein Løkken.

Mange hundevenner både i og utenfor distriktet har vært med i letingen etter pointeren "Oluf" i snart tre måneder.

Les også: Kjørte fra Danmark for å finne hunden «Oluf»

Artikkeltags