Tok feil hund i fella til jakthunden Oluf

PÅ VAKT: Stein Løkken vokter fella som skal berge den savnede jakthunden "Oluf".

PÅ VAKT: Stein Løkken vokter fella som skal berge den savnede jakthunden "Oluf". Foto:

Hunden som ble tatt i fella på Lesja var ikke den savnede jakthunden "Oluf".

DEL

LESJA: Stein Løkken fra Dombås var ikke mange minuttene unna da alarmen gikk: En hund satt i fella som skal berge livet til pointeren "Oluf".

- Endelig! tenkte Stein Løkken. Han trodde et øyeblikk at mysteriet rundt den danske jakthunden var løst. Men så viste det seg at det var en annen hund ute på luftetur som hadde gått i "Oluf-fella".

- Vi har viltkamera på fella, og vi har varsling til mobiltelefonen. Straks det går dyr i fella, får vi melding, forklarer Stein Løkken.

Han var bare minuttene unna da feil hund gikk i fella.

Les også: Her skal jakthunden "Oluf" reddes

Løkken har deltatt i letingen etter jakthunden som forsvant fra hundetreningen på Lesja den 27. september. En stund etterpå ble hunden sett langs E 136 mellom Lesja sentrum og Dombås. Den danske hundeeieren Børge Sommer og hans medhjelpere er ikke i tvil om at det var "Oluf" som ble observert.

Les også: Synske ser jakthunden "Oluf" på Lesja

Allerede på det tidspunktet var hunden blitt sky og redd folk. I en periode oppholdt hunden seg i fjellområdet nedover mot Skogbygda i Vågå. Sporene viste at hunden fant seg mat på plassene der det var slaktet elg og hjort. De aller siste observasjonene tyder på at jakthunden har kommet tilbake til Lesja.

- Vi finner ikke ferske spor så lenge det er så dårlige sporforhold som akkurat nå. Vi håper på nysnø slik at vi får inn nye observasjoner, sier Stein Løkken.

- Det har vært ned mot 19 kuldegrader der fella er plassert. Kan en tynnpelset pointer greie seg i slik kulde?

- Den har tydeligvis fått god pels i løpet av høsten, og har tilpasset seg forholdene.

- Så dere tror hunden fortsatt er i live?

- Ja, vi har godt håp om at vi skal greie å berge den. Hunden vil snart komme fram på et gardstun eller ved et hus der den prøver å finne mat, tror Stein Løkken.

Han ber samtidig alle norddølene holde et øye med plasser der hunden kan krype inn og finne ly.

Les også: Kjørte fra Danmark for å finne hunden «Oluf»

Artikkeltags