OTTA: Vinterens gaupejakt i Oppland ble stoppet etter at hunndyrkvota var fylt fredag kveld.

Tilfeldighetene gjorde at alle tre hunndyrene ble felt i Gudbrandsdalen: Fredag ettermiddag ble ei voksen gaupe på 14,6 kilo felt ved Øyervekta. På samme tid ble ei voksen gaupe på 14 kilo felt i Heidal. Gaupa som ble felt i Gausdal tidligere i uken, var et hunndyr på 15,9 kilo.

Les også: Fikk jerv og gaupe

I tillegg til de tre hunndyrene, er det felt tre hanngauper i Oppland. Gaupene er felt i Øyer, på Biri og i Fluberg.

Skadeskyting

Før de to siste gaupene ble felt fredag, ba rådgiver Marte Conradi hos Fylkesmannen alle jegere følge nøye med, og holde seg oppdatert på gjenværende fellingskvote. Samtidig ba hun rovdyrjegerne vise stor forsiktighet.

– Fram til fredag ettermiddag hadde det vært ett tilfelle av skadeskyting. Til alt hell ble gaupa felt etter kort tid. Dette skjedde i Fluberg. Gaupa var et hanndyr på 20,5 kilo, opplyser Marte Conradi.

Unge dyr

Også bomskyting har forekommet under gaupejakta i vinter, og det har skapt mye arbeid for Statens naturoppsyn. Conradi ba jegerne ha dette i tankene. Samtidig ga hun ros til jegerne som har vært flinke til å melde fra både til Fylkesmannen og Statens naturoppsyn.

– Totalt sett foregår gaupejakta slik den skal drives, uttalte Conradi til GD fredag. Statens naturoppsyn har inntrykk av at gaupene som er felt i vinter, er unge dyr.