Gaupejakta utvides

JAKTSTART TIL VINTEREN: Rovviltnemnda har fastsatt gaupekvota for neste år til 12 dyr totalt i Oppland. Foto: Vidar Heitkøtter

JAKTSTART TIL VINTEREN: Rovviltnemnda har fastsatt gaupekvota for neste år til 12 dyr totalt i Oppland. Foto: Vidar Heitkøtter

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

OTTA: Til vinteren kan det felles 12 gauper totalt i Oppland.

Sist vinter ble det felt ni gauper av totalkvota på elleve. I Gudbrandsdalen ble det felt fire dyr: To gauper i Gausdal og to i Ringebu.

Les også: Første jerven gikk i fella i Lom

Det er rovviltnemnda som fastsetter gaupekvota, og for kommende jakt, gjelder en hunndyrkvote på tre dyr. I forvaltningsplanen er det lagt opp til at det ikke skal være ynglinger i Vågå, Lom, Skjåk, Lesja og Dovre. I dette området blir det en fellingskvote til vinteren på to dyr. For jaktområdet Lillehammer, Øyer, Gausdal, Ringebu, Sør-Fron, Nord-Fron og Sel er det fastsatt ei kvote på fire dyr.

Over bestandsmålet

Rovviltnemndas vedtak om kvote var enstemmig. Nemnda registrerer at Oppland de siste årene har ligget jevnt over bestandsmålet på fem familiegrupper, og med bakgrunn i fortsatt store tap av sau nettopp på grunn av gaupe, ble fellingskvota fastsatt for å få bestanden ned på bestandsmålet.

Vedtaket om kvotejakt på gaupe kan etter forvaltningslovens bestemmelser påklages til Klima- og miljødepartementet.

Les også: Jeger tok bilder av 44 turgåere

Artikkeltags