Påskutt ulv i Lillehammer kom fra Bjørnåsreviret

SVENSKE: - Ulven som ble påskutt i Lillehammer-fjellet var et hanndyr fra Sverige, opplyser Ole Knut Steinset i Statens naturoppsyn.

SVENSKE: - Ulven som ble påskutt i Lillehammer-fjellet var et hanndyr fra Sverige, opplyser Ole Knut Steinset i Statens naturoppsyn. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Ulven som ble påskutt i Lillehammer-fjellet lørdag 29. september kom fra Bjørnåsreviret i Sverige.

DEL

OTTA: – DNA-treff viser at ulven kom inn i Norge i månedsskiftet august september, forteller Ole Knut Steinset i Statens naturoppsyn i Oppland.

Ulven som ble skadeskutt av en storviltjeger er et hanndyr, trolig halvannet år gammel, opplyser Steinseth. Ulven ble observert i Sverige like før den krysset grensen til Norge. Noen uker før den ble påskutt i elgjakta, ble den registrert i Ringsaker.

– Det er DNA-sporingen som gir oss disse opplysningene. Bjørnåsreviret ligger langt øst i Sverige. Ulven hadde lagt bak seg lange avstander før den kom til Oppland, fastslår Ole Knut Steinset.

Naturoppsynet sporet ulven i åtte kilometer etter at den ble påskutt av storviltjegeren.

Les også: – Vi trodde lisensjakta var i gang, sier jaktlederen

– De første kilometerne var det en god del blod i sporene. Etter en stund viste det seg at ulven har oppført seg helt normalt. Det er ikke noe som tyder på at geværkula traff vitale deler i dyrekroppen, sier Steinset.

Statens naturoppsyn har ikke nye observasjoner av bjørn i Oppland. Skadene som ble undersøkt på sau i Visdalen i Bøverdalen i Lom tidlig i september gjør at naturoppsynet likevel er i tvil om det var bjørn som angrep de voksne sauene.

Les også: Bjørn angrep sau i Lom

Artikkeltags