Gå til sidens hovedinnhold

Naturoppsynet ber om tips om moskus i Rondane

Artikkelen er over 3 år gammel

Tord Bretten i Statens naturoppsyn på Dovrefjell ber om tips fra skiløpere som ser spor etter moskus i Rondane.

DOVREFJELL: I fjor høst ble moskusen observert flere ganger i Grimsdalen på Dovre. Hvor det ble av den, har ikke Bretten svar på.

- De siste sporene vi fulgte, tydet på at moskusen hadde kursen tilbake til Hjerkinn. Det er godt mulig at dyret kom hjem igjen til beiteområdene på Dovrefjell. Men dette har vi ikke sikre opplysninger om. Hvis det er noen som på skiturene oppdager moskusen, eller ser spor etter den, vil vi gjerne ha tips, sier Bretten i Statens naturoppsyn.

2017 ble et uvanlig rolig år for moskusen på Dovrefjell. Tord Bretten har kjennskap til bare to dyr som la ut på lange vandringer. Stammen hadde en avgang på 23 registrerte dyr, opplyser Bretten.

Like før nyttår var det fem moskuser som holdt til like ved jernbanelinja i Drivdalen. Statens naturoppsyn har ikke fått melding om at noen av disse ble påkjørt. Fem dyr i det samme området av Drivdalen er denne uken sett i snaufjellet.

- Det er mye avblåst mark og beite i fjellet. Ikke noe tyder på at det er nediset beite i områdene til moskusen, melder Tord Bretten fra Dovrefjell.

I mars i fjor ble det funnet 249 dyr i moskustellingen i Oppdal, Dovre og Lesja.

Les også: Møtte moskus på utedoen

Les også: 249 moskuser på Dovre