LESJASKOG/DOMBÅS: Mannen som skal ha blitt ranet i leiligheten i boligfeltet på Lesjaskog torsdag kveld har gitt politiet en beskrivelse av personene:

Den ene er ca. 185 centimeter høy. Han har hestehale og er grovt bygd. Den andre mannen er ca. 175 centimeter høy. Han har lyst hår, og er spinkelt bygd.

Mørk stasjonsvogn

- Fornærmede opplyser til politiet at begge snakket sunnmørsdialekt. Bilen mennene brukte var en mørk stasjonsvogn, opplyser lensmann i Lesja og Dovre, Jørn Morten Sletta.

Han opplyser at ranet skal ha skjedd i 18.30-tiden torsdag kveld. Fornærmede blir tatt hånd om, sier Sletta som på formiddagen fredag ikke kan gå ut med flere opplysninger.

Alle spørsmålene om hvordan mennene kom seg inn i leiligheten, om mannen ble truet, og hvordan han ble bundet står uten svar. Politiet vil ikke opplyse noe om hvordan mannen skal ha kommet seg løs. Mannen klarte å varsle en nabo. Politiet fikk melding om ranet ca klokken 20.00 torsdag kveld.

Lensmann Sletta ber alle med aktuelle observasjoner ta kontakt med politiet på Dombås.

- Bruk kontorets telefon 61 05 31 80, ber Sletta.

Les også: Jaktet på ranere i hele natt

Politiet skal fredag foreta nye undersøkelser i leiligheten til mannen som er i 60-årene. Han bor alene. GD kjenner til at han skal ha blitt frastjålet pengene han hadde på seg, og mobiltelefonen. Også medisiner skal være tatt fra leiligheten.

Politiet vil på formiddagen fredag ikke kommentere dette, og vil ikke si noe om det som skjedde i leiligheten til mannen.

Les også: Ran på Lesjaskog - mann bundet fast