Strynefjellsvegen åpnet etter å ha vært stengt i tre dager av snøras

RAS: Etter at snøskredet gikk første juledag, har brøytemannskapene på Mestas biler holdt rv 15 åpen bare fra Skjåk til vegstasjonen i Breidalen.

RAS: Etter at snøskredet gikk første juledag, har brøytemannskapene på Mestas biler holdt rv 15 åpen bare fra Skjåk til vegstasjonen i Breidalen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Brøytemannskapene til Mesta har håp om å åpne rv 15 mellom Grotli og Stryn klokken 12.00 onsdag.

DEL

SKJÅK: Vegen har vært stengt etter at et snøskred på 70 meters bredde gikk over vegen i Grasdalen tidlig første juledag.

- Det er ikke mye folk som venter i bilene sine ved vegbommene. Men det er svært mange som ringer, forteller brøytesjåførene som betjener vakttelefonen til Mesta.

Etter et forrykende uvær i fjellet over flere dager er det fortsatt betydelig rasfare. Skredeksperter avgjør om brøytemannskapene skal utløse de mest truende snøskavlene med dynamitt.

Les også: Fire meter med snø hittil i vinter

- Skredfaren avtar. Onsdag morgen var det åtte minusgrader på fjellet, og værmeldingene tyder på at det skal bli noe kjøligere. Dette gjør at forholdene blir mer stabile, forteller brøytemannskapene.

Det er fire maskinkjørere som fjerner de store snømassene som kom med skredet. Natt til onsdag ble vegen brøytet fra vegstasjonen i Breidalen fram til Opljostunnelen.

- Til alle utålmodige som ringer prøver vi å forklare at vegen må holdes stengt så lenge det ikke er mulig å passere rasområdet, forteller brøytesjåførene.

Artikkeltags