Turisthyttene trosser snømangelen – åpent i Grimsdalen og Bjørnhollia

ÅPNER SOM PLANLAGT: Grimsdalshytta åpner fredag 5. april. I Bjørnhollia er vertskapet allerede på plass.

ÅPNER SOM PLANLAGT: Grimsdalshytta åpner fredag 5. april. I Bjørnhollia er vertskapet allerede på plass. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Etter et møte med hyttebestyrerne i Rondane tirsdag formiddag har turistforeningen DNT Oslo og Omegn bestemt at både Grimsdalshytta og Bjørnhollia åpner til påske fredag 5. april som planlagt.

DEL

RONDANE: – Det har minket hardt på snøen. Men det er fortsatt fullt mulig å gå på ski til og fra hyttene. Vertskapet i Bjørnhollia er allerede på plass. Hyttebestyrerne i Grimsdalen er på veg innover. I Rondvassbu har det i flere uker vært fine forhold, opplyser Kari Merete Horne som er kommunikasjonssjef i DNT Oslo og Omegn.

Skal ikke risikere økonomisk tap

Hun legger ikke skjul på at turistforeningen og hyttebestyrerne har store utfordringer når det er så lite med snø, og påsken i tillegg kommer så seint på vinteren.

Les også: Turgåerne turte ikke gå videre i Rondane: – De var livredde

– Men både bestyrerne og vi har et sterkt ønske om at det skal være åpne hytter for alle som vil tilbringe påsken i fjellet. Det er blant annet planlagt fellesturer fra Grimsdalshytta som vi er fast bestemt på å gjennomføre, sier Kari Merete Horne.

På møtet på formiddagen tirsdag var økonomiske garantier et tema som ble drøftet.

– Vi er blitt enige om en avtale. Hyttebestyrerne i Grimsdalen og Bjørnhollia skal ikke risikere noe økonomisk tap selv om siste rest av snøen plutselig skulle forsvinne, bekrefter kommunikasjonssjef Kari Merete Horne.

Les også: Sonja og Rune sa opp jobbene og satser på kjærligheten

Tydelige førerapporter

Hun er kjent med redningsaksjonen i Rondane natt til mandag, og advarslene fra kjentmenn i hjelpekorpsene om at det mange plasser er krevende forhold med lite snø og hard is der turgåerne skal ta seg fram.

– Vi kommer til å være nøye med alle opplysningene i førerapportene. Det skal komme tydelig fram hvilke forhold som venter påsketuristene, understreker Horne.

Etter telefonmøtet med hyttebestyrerne tirsdag legger hun til at løypetraseen inn mot Grimsdalshytta kommer til å bli lagt om nettopp på grunn av snøforholdene.

Varene på veg innover til hyttene

– Vi er glad for at det lar seg gjøre å få varene innover til hyttene, og at bestyrerne er innstilt på å åpne førstkommende fredag som planlagt.

– Vi regner med at snømangelen i deler av Rondane vil sette sitt preg på påsketrafikken. Det er tatt høyde for at det ikke blir den store utfarten som vi hadde i fjor. Det var en ekstremt fin påske for våre gjester og hytteverter, sier Kari Merete Horne.

Umiddelbart etter møtet tirsdag hadde hun ikke vært i kontakt med den private turisthytta i Dørålen. Men hun regner med at Øvre Dørålseter Turisthytte vil ha åpent som vanlig. Marius Rindal, Dombås, som driver turisthytta har søkt om å få brøyte setervegen innover til Dørålen ettersom det er svært lite snø og vanskelig å frakte varene med snøscooter.

Les også: Klimakrisen i Rondane – turisthytte vil brøyte bilveg

Artikkeltags