Ulven ble påskutt - jakta utvidet til 7. juni

HERJER I VILLREINFLOKKENE: Ulven som hele denne uken er observert i villreinflokkene i Ringebu ble påskutt onsdag kveld. Ved midnatt ble rovdyret friskmeldt, og skadefellingstillatelsen er utvidet til 7. juni. Foto: Vidar Heitkøtter

HERJER I VILLREINFLOKKENE: Ulven som hele denne uken er observert i villreinflokkene i Ringebu ble påskutt onsdag kveld. Ved midnatt ble rovdyret friskmeldt, og skadefellingstillatelsen er utvidet til 7. juni. Foto: Vidar Heitkøtter

Artikkelen er over 3 år gammel

Ulven som ble skutt etter i Ringebufjellet onsdag kveld fikk en ny dødsdom.

DEL

OTTA: Fra torsdag kveld har fellingslagene i Ringebu, Sør- og Nord-Fron vaktposter ute.

– Vi kan ikke sette inn noe nytt jakttrykk før vi får nye observasjoner av ulven, sier Geir Johan Groven til GD torsdag ettermiddag. Han er viltansvarlig i Nord-Fron, og sitter på vakttelefonen til fellingslagene som de tre kommunene har felles.

Les også: Ulvejakten fortsetter i natt

Tipset politiet

Litt over klokken 12.00 torsdag fikk han svar fra Fylkesmannen i Oppland om at skadefellingstillatelsen på ulven i Ringebu og Øyer er utvidet fram til 7. juni.

Groven vil ikke oppgi i hvilket område ulven ble påskutt i 19-tiden onsdag kveld, og han vil heller ikke si hvor medlemmene i de kommunale fellingslagene fortsetter jakten på rovdyret.

– Vi ønsker mest mulig ro i fjellet. Dessuten vet vi ikke med sikkerhet hvor ulven igjen komme til å dukke opp, sier Groven.

Han bekrefter at han ble kontaktet av politiet onsdag, som hadde fått tips om at det pågikk ulovlig ulvejakt i Nord-Fron.

Vanlig ettersøk

– Det hele var en misforståelse. Opplysninger om at mye mannskap skal ha vært ute for å presse fram ulven er bare rykter, sier Geir Johan Groven.

Fylkesmannen ble informert om fellingsforsøket onsdag kveld. Det ble igangsatt vanlig ettersøk. Ved midnatt ble ulven friskmeldt, sier seniorrådgiver Victoria Kristiansen hos Fylkesmannen,

– Det var tydeligvis et bomskudd. Det er ikke funnet noe på skuddstedet som tyder på at ulven ble truffet. Fylkesmannen kommer ikke til å forfølge bomskytingen, sier Kristiansen. Hun bekrefter at de kommunale fellingslagene kan søke Statens naturoppsyn om bistand dersom det blir aktuelt.

Les oså: Ber om helikopterjakt på ulven i villreinflokkene

– Vi har kontakt, men det er ikke noe som tyder på at vi får bruke helikopter, sier Geir J. Groven.

– Er det funnet kadaver som bekrefter at ulven dreper villrein?

– Etter det vi kjenner til, er det ikke funnet noe. Men vi må regne med at ulven tar reinsdyr.

– Ligger det kadaver ute for å lokke ulven tilbake?

– Nei, svarer Groven.

Venter på svar

– Villreinutvalget for Rondane Sør har sendt et frustrert brev, og vi håper Miljødirektoratet ikke trenerer vår henstilling om et effektivt uttak av skadedyret, kommenterer Hans Bondal, leder i villreinutvalget.

Da GD var i kontakt med ham, hadde det ikke kommet svar på søknaden om helikopterjakt.

Vi håper Miljødirektoratet ikke trenerer vår henstilling om et effektivt uttak av skadedyret.

Hans Bondal, leder i villreinutvalget

Artikkeltags