LESJA: Mariann Skotte (39) blir Lesjas nye ordfører.

Senterpartiet får også varaordføreren, Ronald Kikut (61).

Dette er klart etter at Senterpartiet og Arbeiderpartiet inngikk en avtale om valgteknisk samarbeid tirsdag ettermiddag. Jann Erik Dalum (45) valgte å fortsette som leder i fjellstyret heller enn å bli den nye varaordfører.

Ap fikk forvaltning

– Jeg tok dette valget etter en totalvurdering av situasjonen; – med hensyn til jobben og andre oppgaver, sier Dalum som er lærer, gardbruker, og som har vært leder i Lesja fjellstyre de fire siste årene.

Avtalen som partilederne Steinar Tronhus (Ap) og Einar Utgaard signerte tirsdag, avklarer at det blir Arbeiderpartiets Marita Lindbom som blir lederen i det nye forvaltningsstyret. Bjørn Magnus Tordhol (Sp) blir leder i livsløpsstyret. Avtalen slår fast at Ap og Sp skal ha to medlemmer hver i hovedutvalgene. Høyre blir tilbudt et medlem i utvalgene.

– Stor ære

– Gratulerer som kommende ordfører i Lesja, Mariann Skotte!

– Takk for det. Dette blir spennende, og en helt ny hverdag.

– Jeg har stilt meg til disposisjon, og jeg tar utfordringen på høyeste alvor. Det er en stor ære å få kunne bli Lesjas første kvinnelige ordfører. Jeg skal gjøre mitt beste.

Både Mariann Skotte og Jann Erik Dalum legger til at det har vært greie og konstruktive forhandlinger. Partiene er enige om de store linjene, men kommer til å legge stor vekt på de partiprogrammene de gikk til valg på.

Les også: Her styrer kvinnene

 Ap-veteran (86): Håper Høyre holdes utenfor