Villreinjegere blir politianmeldt

VILLREINJAKTA: Det var fin jaktutøvelse i Snøhetta villreinområde denne høsten.

VILLREINJAKTA: Det var fin jaktutøvelse i Snøhetta villreinområde denne høsten. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

To villreinjegere i Snøhetta blir politianmeldt etter at de ikke delte jaktkortene i to deler slik reglene er når dyrene blir felt.

DEL

DOVRE: – Det er to tilreisende jegere som kan regne med bot, og utestengelse fra villreinjakt etter denne hendelsen, sier Bjørn Sæther som er fjelloppsyn og sekretær i villreinutvalget for Snøhetta.

Dovres del av Snøhetta

De to villreinjegerne ble påtruffet av jaktoppsyn på Dovres del av Snøhetta-området. I høst var det en fin jaktutøvelse i villreinområdet. Jaktoppsynet har registrert svært få tilfeller av skadeskyting, og dårlig jaktmoral, oppsummerer fjelloppsyn Bjørn Sæther.

Les også: Jaktveteranen Arnfinn (86) må gjøre noe han aldri før har gjort under villreinjakta

Villreinutvalget har fått bekreftet at det ikke er felt noe dyr med tegn til den fryktede skrantesjuken. Sæther har ikke det endelige fellingsresultatet, men antyder at det går mot en fellingsprosent på 50 for Snøhetta Øst og Snøhetta Vest.

Utvidet periode

På grunn av dårlig jaktresultat tidlig i september ble jaktperioden utvidet.

– Dette ga godt resultat i Snøhetta Øst. Vi antar at et 60-talls dyr ble felt i jakttida som ble utvidet. For Snøhetta Vest fikk forlengelsen av jakttida svært liten betydning, fastslår Bjørn Sæther i villreinutvalget.

Les også: Vil doble jaktkvoten på villrein til høsten

Artikkeltags