Geolog på veg for å vurdere raset langs baksida i Sør-Fron

Like over gården Sveipe i Sør-Fron gikk et steinras mandag kveld.

Like over gården Sveipe i Sør-Fron gikk et steinras mandag kveld. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Mandag gikk det to steinras i fjellsida overfor garden Sveipe. Tirsdag er geolog på veg for å vurdere sikkerhet knyttet til raset.

DEL

Tirsdag formiddag er geolog fra Statens vegvesen på veg til Hundorp for å ta en vurdering av åssiden hvor raset har gått.

– Ut fra det lokalkjente sier, så er det ingen fare for fv 319 slik vi vurderer det nå. Geolog er på veg opp og vil ta en vurdering med drone innen kl 12, sier driftssjef i Statens vegvesen Øst, Asbjørn Stensrud

Et første steinras mandag ettermiddag skal ha blitt blokkert av en rygg i skogen overfor garden Sveipe i Baksidevegen. Sent mandag kveld gikk det enda et ras fra fjellet i samme område. Garden Sveipe var berørt under flommen i 2017, da de kjempet mot vannmassene.

GD var i kontakt med ordfører Ole Muriteigen sent mandag kveld. Han er nærmeste nabo til Sveipe og var informert om raset.

– Det har gått ett ras i ettermiddag, og ett nå i kveld. Det skal ikke være fare for folk og bebyggelse på grunn av en rygg oppi skogen som de mener stopper steinen, men det er vanskelig for meg å si. Kommunen, ved Stein Plassen, har vært på stedet i dag og NVE er kontaktet. De kommer i morgen for å undersøke området, sier Muriteigen.

Han forteller at det er så bratt og ulendt der at det trolig må brukes drone.

Tirsdag vil Statens vegvesen og geolog ta en vurdering av området.

Artikkeltags