Det opplyser Regionrådet i Nord-Gudbrandsdal i en pressemelding onsdag.
Utvikle teknologi
Teknologiutviklingsprosjektet har ifølge Regionrådet som mål å utvikle bedre sensorteknologi, kunstig intelligens og systemer som gir presise flomvarsel på et tidlig tidspunkt. Tanken er at det skal gjøre kommunens forebyggende flomarbeid enklere, samt redusere risikoen i flomutsatte områder.
Daglig leder for Regionrådet, Frode Damstuen, er fornøyd med pengestøtten.
– Først og fremst fordi dette vil gi kommunene muligheten for bedre forebygging knyttet til flom, ras og klimatilpasningsarbeidet. Samtidig kan prosjektet resultere i flere, viktige kompetansearbeidsplasser i regionen, gjennom at teknologiske miljøer i Gudbrandsdalen kan bidra i teknologiutviklingen, skriver Damstuen i pressemeldingen.
God kartleggingsprosess
Det er Skåppå A/S som på oppdrag fra Regionrådet har stått for søknadsprosessen, som nå har resultert i at åtte millioner kroner er innvilget fra Forskningsrådet.
Flomprosjektet er et resultat av Universitetregion-satsingen sammen med NTNU, ifølge Regionrådet. NTNU professor Oddbjørn Bruland, NHO Innlandet og Leverandørutviklingsprogrammet har bistått i prosessen.
I pressemeldingen trekkes også kunnskapsgrunnlaget til de seks kommunene i norddalen fram som en av hovedgrunnene for million-tildelingen. Ifølge prosjektleder Ingvild Aarhus i Skåppå A/S har det blitt gjennomført en god kartleggingsprosess, der kommunenes problemstillinger har stått sentralt.