Gir ikke opp håpet for hundene som har vært borte i tre uker

GIR IKKE OPP: Monica Aspeslåen, Lillehammer, fortsetter letingen etter hundene Torres og Trico som forsvant for tre uker siden.

GIR IKKE OPP: Monica Aspeslåen, Lillehammer, fortsetter letingen etter hundene Torres og Trico som forsvant for tre uker siden. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Det er ingen som har gitt opp håpet om å finne hundene Torres og Trico. Vi fortsetter letingen etter hundene også denne uken, forteller Monica og Arnt Tore Aspeslåen på Lillehammer.

DEL

LOM/VÅGÅ: Det kan være ferske spor i Lom og Vågå som er de siste observasjonene av jakthundene som forsvant fra familien sin på setra i Øldalen ved Vinstra tirsdag den 26. februar. Eierne tror at hundene fortsatt holder sammen.

Les også: To savnede hunder kan være i Heimfjellet i Vågå

– Vi har prøvd alle muligheter

– Torres er den eldste på ti år. Ei sterk maskin av en hund, og et forbilde for Trico på to år. Hadde hundene skilt lag, ville det vært dobbelt så stor sjanse for at en av dem kom fram til folk. Så lenge vi ikke finner hundene, tror jeg de to fortsatt holder sammen, og at de kan ha lagt seg til ro på et sted, sier Arnt Tore Aspeslåen.

Han drar ut på nye turer tirsdag; – på dagen tre uker etter at irsksetteren Torres og engelsksetteren Trico stakk av på lufteturen ved setra. Familien har vært i kontakt med dyretolker, og mannskapet på luftambulansen som stadig flyr over aktuelle fjellområder.

– Vi har prøvd alt, og vi ser på muligheter til å bruke fly også i den videre letingen. Men vi skulle endelig hatt ferske spor så det ble lettere å velge hvilke områder vi skal prioritere, sier Aspeslåen som berømmer innsatsen til kjente og ukjente som har vært med i letingen.

Mye snø gjør letingen vanskelig

– Det er fantastisk å se engasjementet, og vi vil takke alle som bidrar på sin måte. Det er lett å bli rørt av den store hjelpsomheten som er vist, takker Aspeslåen.

Mye nysnø har gjort letingen i fjellet vanskeligere. Aspeslåen er ikke bekymret for den eldste av hundene, og har ikke gitt opp håpet om å få tilbake jaktkameratene sine.

Les også: Fra snømangel til knallfine forhold på et blunk i fjellet

Artikkeltags