Glem Mjøssykehuset, bevar og bygg opp igjen lokalsykehusene

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

leserinnlegg I GD 9. januar kan man lese at Ap, Sp, og Høyre er redd for at sykehuset på Lillehammer svekkes før oppgavene mellom sykehusene skal fordeles. De ber helseministeren om møte.

Velkommen etter. Det har i flere år vært etterlyst kampvilje fra Opplandspolitikere for å ivareta sykehuset på Lillehammer.

Helseforetaksloven trådte i kraft 01.01 2002, så kom Samhandlingsreformen i 2012. I alle disse år har det vært snakk om funksjonsfordeling mellom sykehusene. I disse 18 årene har man sett en gradvis nedbygging, flytting av funksjoner og legeflukt fra Lillehammer sykehus.

At pasienter og ansatte blir satt i en uholdbar situasjon er vel heller ikke nytt, det er noe som både pasienter, pårørende og ansatte har fått erfare over flerfoldige år. Først nå etter 18 års forvitring av Lillehammer sykehus, kan man også lese at disse seks ordførerne ikke kan se på at et så fantastisk fagmiljø blir plukket fra hverandre. Det tok altså sin tid før politikerne tok bladet fra munnen for å vise sin solidaritet med pasienter og alle involverte som sokner til Lillehammer sykehus.

Politisk redaktør Halvard Grotli skriver i sin kommentar på samme side i GD at møtet med helseminister Høie blir å se på som en hilsen hjem, og at helseministeren har lært av vepsebolet på Møre og at han vil holde distanse så godt han kan til Innlandets forviklinger.
Grotli skriver også at styreleder Anne Enger adm.dir. Alice Beathe Andersgaard i sykehuset Innlandet utfordres. Det er bra, men det er da heller ikke første gang at flere har prøvd å sette de til veggs i denne betente saken. Svaret har alltid vært at man må spare penger.


Når det gjelder funksjonsfordeling mellom sykehusene, har det ved flere anledninger opp igjennom disse årene vært en prøvelse for pasientene å måtte reise Mjøsa rundt, nå også til Tynset, for å få hjelp. Når er nok er nok?
Glem Mjøssykehuset, bevar og bygg opp igjen lokalsykehusene, tilbakefør funksjoner og i vareta pasienten, så vil fagmiljøet igjen vokse. Pasienter og pårørende vil føle seg trygge når sykdom rammer, og man raskt kommer inn på et akuttmottak der faglig og god kompetanse råder.

Mari-Anna Naarstad, Otta


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags