Gå til sidens hovedinnhold

Gråt i målområdet: – Veldig tøft å stå her i dag

Det ble et spesielt skirenn for Magni Smedås (26) på Beitostølen lørdag.

Under lørdagens 10-kilometer i sesongåpningen på Beitostølen, kom Magni Smedås fra Dalsbygda på 11. plass. 26-åringen, som representerer Lillehammer Skiklub, var tydelig preget i målområdet etter rennet. Denne høsten omkom faren hennes i en tragisk trafikkulykke.

– Det er mye følelser, så det er veldig tøft å stå her i dag, forteller Smedås til NTB.

– Stolt

I målområdet fikk hun en god klem av Therese Johaug, etter et skirenn hvor hun synes det var vanskelig å holde fokus på arbeidsoppgavene sine.

– Men jeg klarte det, og det er jeg veldig stolt av, sier hun.

Til NRK forteller Johaug, som vant rennet, at hun er imponert over at Smedås i det hele tatt sto på startstreken lørdag.

– Det er veldig kort tid siden hun mistet pappaen sin og jeg må si at jeg føler vanvittig med henne og hele familien. Og det viser styrke i det hun gjør, at hun klarer å stille på start, og jeg vet at faren hennes hadde vært så utrolig stolt av henne, sa Johaug til NRK etter målgang.

Prøve å ha det gøy

Smedås selv, gir skifamilien stor kred for at hun har klart å komme seg ut i løypene igjen, for etter at faren ble borte tok det lang tid før hun kom seg ut på trening igjen. Før den tragiske ulykken forteller Smedås om en veldig god treningssommer.

– Fram til 1. oktober var det veldig bra, og jeg har hatt et godt treningsgrunnlag. Jeg er forberedt på at det neste året blir tøft, men livet går videre og jeg skal gjøre mitt beste, sier hun.

– Fokuset mitt blir å prøve å ha det gøy på ski, så får det bli som det blir, legger Smedås til.

Les også

Her inspireres toppløpere av parautøvere: – Charlotte gir oss glede