Jeg åpnet GD i dag og ble gledelig overrasket. Det gledelige var: Anmeldelse v/Per Ivar Henriksbø av Sanna Sarromaas:Skilsmisseboken. Tenk om GD kunne ha en anmeldelse av bøker en dag i uka, gjerne oftere. Helst lokale utgivelser, men også nasjonale og internasjonale! Lillehammer kaller seg en litteraturby, har stor litteraturfestival, huser forfulgte kunstnere, Unesco støtter byen, Nansenskolen har skrivekunstlinje, her er forfatterlag, lokale forfattere som trenger litt drahjelp.... Kunne fortsatt oppramsingen, men da blir innlegget for langt.

GD burde vise veg for litteraturen, i litteraturbyen, ikke tie litteraturen ihjel.

Drømmer om at GD kunne ta i mot lokale forfattere litt mer positivt. I november 2018 hadde jeg boklansering, GD og Byavisa invitert, ingen dukket opp. Jeg tok kontakt og møtte opp i avisa, fikk en samtale og en omtale. Jeg spurte om de kunne anmelde boka? Svaret: legg den her så kanskje noen finner ut at de vil lese den. Vi har ingen bokanmelder ansatt.

Jeg skrev også om en «skilsmisse», vegen mot der døden skiller oss ad, for alltid. Hvordan takler man det? Ingen i GD har funnet ut at de ville lese den, tydeligvis.

Håper på bedre vilkår for litteratur i GD?