I 12-tiden begynte det å brenne i et område ved Narravik i Tysvær.

– Vi har ganske bra kontroll med mannskaper på plass. Det er ikke noen fare for hytter eller bebyggelse. Vi har ikke fått tilbakemelding om hva årsaken er, opplyste vaktleder Bjørn Tollefsen i Rogaland brannvesen til NTB i 13-tiden.

Ifølge Stavanger Aftenblad brant det tre steder i Lund og Sokndal i Rogaland tirsdag formiddag. To av brannene var da under kontroll, men en brann i ulendt terreng i Kondalsheia var ikke det. Der satte brannvesenet inn droner for å kunne følge utviklingen.

Mistet kontroll

Tirsdag ettermiddag rykket brannvesenet i Kvinesdal ut da en grunneier mistet kontrollen da vedkommende skulle svi av et område på Feda. Det melder 110-sentralen i Agder. Brannvesenet i Flekkefjord måtte tidligere tirsdag rykke ut til en gressbrann ved Sira.

I Trøndelag var det tirsdag ettermiddag utrykninger til gress- og lyngbranner i Steinkjer og Namdal , ifølge politiet.

Både politiet og brannvesenet rykket ut til en gressbrann i Fredrikstad ved 15-tiden.

Også i Groruddalen i hovedstaden har det vært en mindre gressbrann.

– Det har vært en mindre gressbrann på stedet. Slukket og kontroll nå. Husk at det er generelt bålforbud nå fra 15. april. Vi oppfordrer alle til å vise forsiktighet ved grilling i påsken. Det er tørt i terrenget, tvitret Oslo-politiet.

Forsterker skogbrannberedskapen

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har besluttet å forsterke skogbrannberedskapen gjennom påsken og har nå tre skogbrannhelikoptre i beredskap. De er stasjonert på Torp, på Kjeller og i Sauda.

– Det som er spesielt i år, er at det er mye død vegetasjon etter fjorårets tørkesommer, og inntil det kommer nedbør av betydning vil skogbrannfaren øke ytterligere, sier avdelingsdirektør Anne Rygh Pedersen i DSB.

Søndag ble det generelle bålforbudet innført i Norge. Fram til 15. september er det forbudt å tenne opp bål og grill (også engangsgrill) i eller i nærheten av skog og annen utmark.

(©NTB)