Politisk redaktør i GD Hallvard Grotli har skrevet sitt siste innlegg i sin nåværende rolle og går over i pensjonistenes rekker. Jeg både håper og tror ikke vi har sett siste kommentaren fra «Grotli’n»!

40 år er lenge – men 1980 er jo likevel ikke lenge siden. For min del har jeg i de foreløpig 13 år som aktiv politiker hatt en god relasjon til og et godt samarbeid med Grotli. En del ganger har jeg måtte telle til både ti, tjue og tretti før jeg tok tastene fatt og sendte svar.

Samtidig har jeg alltid visst at i bunn og grunn er Grotli'n opptatt av helt de samme verdiene som jeg er – om ikke alltid vi er enige om måten de verdiene skal ivaretas i politikk og samfunnsutvikling.

Min respekt for Grotl, i som både journalist og politisk redaktør, er stor. Han har et analytisk blikk og en meget skarp penn, som nok av og til kan irritere vettet av enhver politiker. Men som ofte får oss til å gå i oss selv og erkjenne at det kan være noe om det som står svart på hvitt. Viktigst i så måte er at alle uavhengig av partifarge har fått samme kritiske gjennomgang med både ros og ris.

Retfferdighet er en dyd. Likeså er medmenneskelighet og empati – det har jeg ved flere anledninger erfart at Grotli utviser når det trengs. Slikt inngir tillit og viser en viktig evne til å skille sak og person.

Hanne Alstrup Velure, lokal- og fylkespolitiker for Høyre, Lesja