Politiet i Innlandet meldte lørdag kveld om nok et verktøy-tyveri i hyttefjellet. I løpet av siste døgn har det vært innbrudd i sju containere.

– Politi har vært på stedet i ettermiddag. Vi har ikke totaloversikt, og skal tilbake i morgen for å gjøre ytterligere undersøkelser, sier operasjonsleder Haagen Løvseth.

Det er ØMF Evensen og Evensen som ble hardest rammet denne gangen. De bygger leiligheter i Favn-prosjektet i den nye alpinlandsbyen på Mosetertoppen.

– Det skal ha vært innbrudd i fire av våre containere. Det har blitt stjålet en del utstyr, blant annet håndverktøy. Vi får ikke full oversikt før mandag, sier rådgiver Jøran Ledal.

Tyveriet har sannsynligvis skjedd etter at siste arbeider forlot anleggsplassen fredag kveld kl. 18.00 og før førstemann kom lørdag morgen kl. 07.

Leve Leiligheter jobber på et prosjektet Nest appartements nedenfor Favn. De har og deres underleverandører har også blitt frastjålet utstyr.

– Vi ble ikke så hardt rammet, fordi vi ikke hadde så mye verdier der nå. Det er tydeligvis en bande på ferde, og vi håper de snart blir tatt, sier daglig ledere Christian Fredrik Rønning.

Han sier firmaet vil vurdere å innføre sikkerhetstiltak ved nye byggeprosjekter.

Det har i høst vært flere innbrudd i både Hafjell, Kvitfjell og Skei og verktøy for flere hundre tusen kroner er stjålet.

Ingen av sakene er oppklart.

Modusen ved innbruddene er den samme. Tyver klipper av hengelåser til containere og bryter seg inn på byggeplasser. De stjeler blant annet kostbart batteridrevet håndverktøy, som er lett å få med seg.