(Bergensavisen)

Politiet i Bergen ble fredag morgen informert om at gutten, som 3. januar ble hengende fast i barnevognen, er død.

Pressemelding sendes ut i samråd med guttens foreldre.

– Dette er en tragisk sak med verst tenkelig utfall, opplyser familiens bistandsadvokat Torbjørn Sognefest til BA.

Ulykken skjedde i Akasia Paradis barnehage i Birkelundsbakken. Gutten lå i en barnevogn på et av rommene i barnehagen.

Ettåringen falt ut av vognen og ble hengende fast i en stropp. Han var bevisstløs og kritisk skadet da han ble fraktet til Haukeland sykehus.

– Ufattelig trist

– Det er med dyp sorg vi har mottatt budskapet om at ulykken i barnehagen har kostet barnet livet. Våre tanker og vår dypeste medfølelse går til barnets foreldre og andre pårørende som nå står i en ufattelig vanskelig situasjon, sier administrerende direktør i Akasia, Ove-Christian Fredriksen.

Han forteller at det som har skjedd går sterkt inn på de ansatte.

 – Det er ufattelig vondt og trist at ett av barna i barnehagen er borte. Barn skal være trygge i barnehagen og en ulykke som den som skjedde i vår barnehage, skal ikke kunne skje. Vi er utrolig lei oss for det som har skjedd, og beklager på det sterkeste overfor familien som nå er rammet, sier Fredriksen.

Fredriksen forteller at de ansatte ble samlet fredag morgen.

– Det er selvfølgelig et nytt sjokk for de ansatte som har gått og ventet. Vi prøver nå å ivareta de ansatte og har satt inn ekstra personell. Vi vil også gå ut med beskjed til alle foreldre. Om vi kommer til å holde barnehagen stengt, har vi ennå ikke tatt stilling til, sier Fredriksen.

Bistand fra Kripos

Etterforskningen av saken pågår fortsatt med avhør og undersøkelser. Politiet skal i neste uke ha en ny undersøkelse av barnevognen og får bistand av Kripos til denne.

Barnehagen har etter ulykken endret praksisen sin hva gjelder tilsyn av barna under soving. Det vil si at barna skal ha kontinuerlig tilsyn mens de sover.

Bergen kommune har som barnehageeier gått gjennom egne system og rutiner, og alle de kommunale barnehagene har gjennomgått og skriftliggjort sine rutiner.

Dette blir også tatt opp som eget tema med alle styrerne på møter nå i januar og februar.

Sjekker rutiner

– Videre så har vi oppfordret alle private eiere til å gjøre den samme gjennomgangen av sine rutiner med sine barnehager, opplyser Marianne Boge, seksjonsleder for barnehage i Bergen kommune.

Kommunen har ikke vært på tilsyn i barnehagen etter hendelsen.

– Når politiet har avsluttet sitt arbeid vil vi ta stilling til om det er grunnlag for å føre et tilsyn, sier Boge til BA.

BA kommer tilbake med mer