Gå til sidens hovedinnhold

Guttens niste og FNs karbon

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jesus så at disiplene virket slitne etter lang tids virksomhet med å arrangere undre og gi håp og trøst til en plaget befolkning. Derfor bestemte han at de skulle dra til et øde sted for å rekreere. Men som alltid ble de fulgt av mennesker som representerte et mangfold av håp og ønsker. Noen av dem håpet på en reformert religion. Abrahams religion hadde lidd den samme skjebne som de fleste religioner gjør. I starten har de et menneskelig ansikt, men så blir de grepet fatt i av manipulerende psykopater og omdannet til nådeløse terrorregimer.

En tidligere følgesvenn av Jesus, Markus, skrev senere at antallet av dem som omleiret Jesus i ørkenen, besto av 5000 menn og noen kvinner og barn.
Jesus brukte formodentlig dagen til å stille hopens åndelige hunger. I kveldinga meldte den fysiske sult seg. Disiplene fikk ordre om å samle inn alt spisende. Det eneste de fant var nistekurven som omsorgsfull mor hadde sendt med en gutt. Innholdet var 2 små fisker og 5 brød. Brødene var formodentlig på størrelse med en Gjøviklompe. På en velorganisert måte ble dette enpersons måltid fordelt til kanskje så mange som 6000. Alle ble mette sier Markus, og det er blitt bokført som et under. Jesus disponerte maksimum 0,017 % av den mat han trengte.

Under overskriften, Et grunnkurs i klima, hevder Karsten Eig den 6. juni at C I Hagen ikke forstår grunnleggende kjemi og fysikk. Vi får føye til et grunnkurs i regning. IPCC har disse fakta å forholde seg til:
Pt utgjør CO₂ 0,0149 % av atmosfæren.
Menneskelig virksomhet har bidratt med 4,58 %. Det vil si 0,0019 % av totalen. Tallene er hentet fra IPCC og Verdensbanken.
Beregning med utgangspunkt i årlig vekst av CO2i atmosfæren gir som resultat at menneskene bidrar med 0,00000425 % av veksten.

Det er nok historisk korrekt at Jesus på et vis mettet en stor folkemengde, men det skjedde nok ikke ved at gudene sendte ned et berg av fisk og brød. Han klarte det med sine talegaver og suggestive evner. De samme virkemidler har IPCC med hell brukt i skapelsen av klimatroen. Beregninger gir som resultat at det faktiske menneskeskapte bidrag til varmere vær er så lite at virkningen er 0. Det gjør nok ikke inntrykk på dem som er fastlåst i sin tro.

IPCCs Arbeidsgruppe 1 viser av og til at der arbeider vitenskapsmenn som ikke konkluderer først, og deretter konstruerer argumenter som understøtter konklusjonen. Blant annet har noen fra gruppen uttalt at vær og klima er et kaotisk system som stadig endrer seg, og at selv de beste værmodeller har bare noen få timers gyldighet. Så sies det at et værlag kan vare så lenge at det blir klima av det.

I 2014 var fasiten at klimaet i år 2100 ville vise en temperaturøkning mellom 3,7 og 4,8 graderC. Så langt ikke bekreftet av naturen selv.

I går var det skiftende skydekke her på stedet. I solskinnet satt jeg ute på altanen. Sola varmet meg med en effekt tilsvarende 175 Watt. Så kom en sky, og varmestrålingen dalte til 2 W.
I sin tid forsterket religionens vedlikeholdere underet i ørkenen med å tilføye 12 kurver med matrester etter at alle var vel forsynte. I mangel av nok mennesketilført CO₂, anvender tidens skriftlærde lignende virkemidler. Det pøses på med menneskeskapte skyer som hindrer varmestråling fra bakken i å komme seg ut i verdensrommet. Det oppgis ikke antall kvadratkilometer. Heller ikke noe om balansen mellom innestengte og utestengte varmestråler.

Trist at mine medborgere godkjenner et handlemønster som kun fører til økning av elitens makt og til rikdomssøkeres gagn.

Helge Rud, Moelv