Gå til sidens hovedinnhold

Hafjell arena - Øyers nye angrebygg?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg er ikke i posisjon til å vedta noe som helst av andres private og offentlige utbyggingsplaner her i bygda. Heldigvis.

Men når det gjelder utbyggingen av den omstridte tomta i sentrum av Øyer så vil jeg igjen bemerke det samme som jeg gjorde (men alt for sent i beslutningsprosessen) at med det teksumske sparbygget fikk Øyer sitt første angrebygg. En brakkerigg-lignenede sak, midt mellom to arkitektoniske hoteller og i et estetisk miljø.

Det vi minst trenger nå på denne nye flotte tomta er en stålhall med flatt tak. Godt eksponert mot E6. Asfalterte parkeringsplasser og - stier rundt. Nytter ikke å kompansere med noen dyre lønnetrær.

Til dere beslutningstakere i Kommunen. Sett krav til byggematerialer og arkitektonisk utforming. Til dere utbyggere, bruk trematerialer, bygg med saltak. Hvis det er slik at dere ser økonomi i å etablere en slik multifunksjonell hall, så har dere jammen økonomi også til å utlyse en arkitektkonkurranse med formål å øke opplevelsesverdien av Øyer sentrum. Ikke bare ved "gameing".

Simen Ensby, Øyer